Dacă e week-end, e baschet 3x3! Cu ochii pe turneul de la Klaipeda

221
Dacă e week-end, e baschet 3x3! Cu ochii pe turneul de la Klaipeda - daca-1626462562.jpg

Articole de la același autor

În vreme ce naţionala feminină de baschet 3x3 a României a ajuns cu bine la Tokyo, unde va participa în premieră la Jocurile Olimpice, tinerii reprezentanţi ai baschetului 3x3 autohton intră, în acest sfârşit de săptămână, la Klaipeda (Lituania), în „focurile” Conferinţei Europa 2 din cadrul FIBA 3x3 U23 Nations League 2021.

România este reprezentată atât la masculin, cât şi la feminin. Iată componenţa delegaţiei României U23: Cristian Mâinea, Alexandru Coconea, Ştefan Mâinea, Christian Chiţu, Filip Macavei, Alina Podar, Nicolett Orban, Teodora Manea, Maria Militaru, Carla Popescu (sportivi); Cristian Crăciun (antrenor); Nicoleta Drilea (kinetoterapeut); Monica Sania-Nicolaescu (team-manager), informează Federaţia Română de Baschet.

La masculin, România este repartizată în Grupa B, având drept adversare Estonia şi Letonia, în vreme ce, în Grupa A, se confruntă naţionalele Ucrainei, Belarusului şi Lituaniei.

În competiţia feminină, România este componentă a Grupei R1-A, alături de naţionalele Lituaniei şi Letoniei, în vreme ce, în R1-B, evoluează selecţionatele Ucrainei şi Belarusului.

Conform sistemului FIBA, în următoarea fază vor avansa primele două clasate din grupe, care vor juca încrucişat pentru locurile de clasament.

XXX

Naţionala feminină de baschet U20 a României a învins, cu scorul de 78-55, reprezentativa Macedoniei de Nord, în primul meci disputat la FIBA U20 Women's European Challenger.

Pentru sportivele antrenate de Dan Calancea şi Marian Enache urmează duelul cu Slovacia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6092 secunde