CUTREMUR ÎN FOTBAL: Manchester City, EXCLUSĂ din Liga Campionilor!

698
CUTREMUR ÎN FOTBAL: Manchester City, EXCLUSĂ din Liga Campionilor! - ddd-1581755015.jpg

Articole recomandate

UEFA a exclus clubul englez de fotbal Manchester City două sezoane din cupele europene, din cauza încălcării fair play-ului financiar, însă campioana Angliei a anunțat că va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), relatează agențiile internaționale de presă, potrivit Agerpres. City, aflată în prezent pe locul secund în Premier League și calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, fază în care o va înfrunta pe Real Madrid, echipa engleză a primit și o amendă de 30 de milioane de euro.

La mai puțin de un sfert de oră de la anunțarea sancțiunii, clubul a dat publicității un comunicat ''la fel de ofensiv ca și jocul echipei'' antrenate de Pep Guardiola, în care anunță că va face apel la TAS. ''Clubul Manchester City este dezamăgit, dar nu și surprins de anunțul făcut de Camera de judecată a Comisiei de control financiar a cluburilor (ICFC)'', se arată în comunicat.

ICFC îi reproșează clubului din Albion că s-a făcut vinovat de ''grave violări'' ale regulilor fair play-ului financiar (FPF), care interzice unui club angajat în cupele europene să cheltuie mai mult decât câștigă și să primească injecții de capital din partea proprietarilor. Mai exact, clubul, aflat în proprietatea familiei regale din Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite), a fost sancționat pentru ''subevaluarea veniturilor din contractele de sponsorizare intrate în buget în perioada 2012-2016''. În urma acestui fapt, City a fost exclus din cupele europene pentru sezoanele 2020/21 și 2021/22.

Anchetatorul șef al ICFC, fostul premier belgian Yves Leterme, chiar dacă nu este numit direct în comunicatul clubului, este acuzat de Manchester City pentru decizia UEFA. ''În decembrie 2018, anchetatorul șef al UEFA a anunțat public acest caz și sancțiunea pe care urma să o pronunțe contra lui Manchester City, chiar înaintea debutului anchetei'', a acuzat clubul.

În luna mai, presa a relatat că Leterme recomanda suspendarea din Liga Campionilor, într-un raport transmis camerei de judecată. Punctul de pornire al anchetei demarate de UEFA a fost dezvăluirile Football Leaks, anchetă realizată de un consorțiu de ziare europene, care au dezvăluit faptul că gruparea din Manchester a apelat la contracte de sponsorizare subevaluate și la contracte deturnate pentru a crește masa salarială. Manchester City a mai primit o amendă de 60 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane cu executare, în 2014, pentru încălcarea regulilor fair play-ului financiar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7974 secunde