Cupa DHS se pune în mișcare la Constanța

145
Cupa DHS se pune în mișcare la Constanța - cupadhs-1463594347.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, de la ora 15, în piața Ovidiu din Constanța, se dă startul competiției naționale Cupa DHS - etapa județeană. Concursul adună la start peste 12 echipe de elevi pe două roți (50 copii), din unitățile de învățământ din județul nostru.

Evenimentul este organizat de DHS, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța.

În cadrul fazei județene, concurenții trebuie să treacă prin două probe: una teoretică, în care își vor arăta cunoștințele legate de regulile de circulație, și una practică (parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon). Elevii claselor V-VIII vor participa în echipe mixte de 4 persoane (2 fete și 2 băieți), însoțiți de un profesor coordonator. Toți participanții, elevi și profesori, vor primi premii și cadouri din partea organizatorilor, indiferent de rezultatele obținute.

"Inspectoratul Școlar Județean, în calitate de partener, salută interesul copiilor, tinerilor pentru mersul pe bicicletă ca un mod de exprimare a unui stil de viață sănătos. Încurajăm în permanență participarea acestora la activități extrașcolare care se înscriu în direcția educației pentru sănătate și a dezvoltării durabile, prin respectarea mediului înconjurător", a declarat Gabriela Bucovală, inspector școlar general. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0272 secunde