X
X
Mai multe ştiri online:

Cupa 1 Decembrie. Șahiștii sărbătoresc Centenarul Marii Uniri

Ştire online publicată Joi, 29 Noiembrie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Cea mai mare competiție de șah a sfârșitului de an se va desfășura, timp de două zile, la Complexul Cleopatra din Mamaia: Cupa 1 Decembrie, ediția a 22-a, dedicată Centenarului Marii Uniri. 


Vineri, 30 noiembrie, și sâmbătă, 1 decembrie, Salonul Olimpic al Complexului Cleopatra din Mamaia va fi gazda întrecerilor Cupei 1 Decembrie la șah, eveniment ce face parte din seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. 
Ediția de anul acesta, a 22-a consecutivă, va reuni la start circa 150 de practicanți ai sportului minții, de la categoria copii, până la veterani, legitimați sau nelegitimați, reprezentând cluburi din România, dar și din Bulgaria. 
"Am invitat la turneu șahiști de toate vârstele, toate cluburile din județ urmând a avea jucători la concurs. Alături de constănțeni, se vor regăsi șahiști de la multe cluburi din România, dar și din Bulgaria, jucătorii din țara vecină fiind o prezență constantă la turnee, în ultima perioadă", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan. 
Partenerii media ai evenimentului sunt Cuget Liber și Radio Constanța, competiția beneficiind de sprijinul Primăriei Constanța. De altfel, primarul Decebal Făgădău este invitat la festivitatea de premiere, să le înmâneze trofeele laureaților. 
★ ★ ★ 
Cea de-a 22-a ediție a Cupei 1 Decembrie la șah va cuprinde 9 runde. Se va juca în sistem elvețian, timp de joc 15 minute, cu 10 secunde pe mutare. 
"Participarea este liberă și vor fi două turnee: unul Open, de la categoria tineret până la categoria +80, și unul de copii, Under 12", a declarat președintele Asociației Județene de Șah Constanța, prof. Claudiu Iordache. 
Comisia de arbitraj îi mai are în componență, alături de profesorul Iordache, pe Andrei Furcă (Mangalia) și Octavian Moise (Juniorul Constanța). 
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3253 secunde