Campionatul Naţional de baschet feminin-junioare U15

CSS 1 - Laguna Constanţa, evoluţii curajoase în turneul de la Sibiu

342
CSS 1 - Laguna Constanţa, evoluţii curajoase în turneul de la Sibiu - 1-1643283648.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet-junioare U15 CSS 1 - CS Laguna Constanţa, cu antrenoarele Aurelia Lazăr, Alina Şerban şi Ramona Coroamă pe banca tehnică, a debutat în noul an cu victorii în Campionatul Naţional, în turneul de la Sibiu.

Timp de două zile, constănţencele au disputat trei meciuri în cadrul turneului din Ardeal, bilanţul fiind unul favorabil: două victorii şi o înfrângere.

CSS 1 - Laguna s-a impus în primul meci, cu scorul de 53-42, în faţa celor de la Phoenix Galaţi, a cedat în cel de-al doilea, 40-71 cu Gladius Târgu Mureş, şi a încheiat în compania gazdelor de la CSS Sibiu cu o victorie categorică, scor 72-23.

În timpul liber, tinerele baschetbaliste au stat cu ochii pe televizor şi pe seniorii de la BC Athletic Neptun, care au jucat şi au câştigat partida de campionat de la Galaţi.

Lotul cu care CSS 1 - Laguna Constanţa a abordat turneul de la Sibiu a fost format din Irina Macovei, Luiza Dascălu, Beatrice Guţă, Sara Cătălui, Ioana Şerban, Alexandra Petcu, Tania Marin, Amira Bou Chedid, Anisia Cain, Iulia Ercuţă, Alexandra Gâtan şi Teodora Teja.

În clasamentul Grupei a II-a a CN, CSS 1 - Laguna Constanţa se află pe locul al doilea, cu cinci puncte (două victorii în cele trei meciuri disputate până în prezent).

Pentru junioarele U15, urmează un nou turneu în luna martie, competiţie la care se vor juca meciurile retur cu echipele din grupă.

XXX

Departamentul 3x3 din cadrul Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) a publicat liderii ierarhiilor naţionale la masculin şi feminin, înaintea începerii sezonului 2022.

Cel mai bine clasat la masculin la categoria Open, cu 87.793 puncte, este Christian Chiţu, fostul jucător al BC Athletic Neptun Constanţa, în prezent legitimat la CSM Ploieşti, ocupând prima poziţie şi în clasamentul naţional la categoria U23.

La feminin, cu 57.257 puncte, Sonia Ursu-Kim, de la Sleza Wroclaw (Polonia), conduce la Open, în vreme ce Nicolett Orban, de la CSU CSM Oradea, este cel mai bine cotată sportivă U23 din România.

Forul internaţional a publicat şi liderii în ierarhiile naţionale juvenile - U18. În cazul României, aceştia sunt Alex Rădulescu, la masculin, respectiv Mihaela Panait, la feminin.

Cei mai buni jucători din lume la categoria Open sunt Strahinja Stojacic (Serbia), la masculin, şi Sandra Ygueravide (Spania), la feminin.

Foto: Cristian Şerban

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5614 secunde