CS Phoenix, vicecampioana națională a Ligii l de baschet feminin

723
CS Phoenix, vicecampioana  națională a Ligii l de baschet feminin - csphoenix-1527513883.jpg

Articole recomandate

Performanță istorică pentru baschetul feminin de pe litoral. După mai bine de 25 de ani de la ultima prezență în primul eșalon, Constanța se întoarce în elita sportului sub panou. CS Phoenix și-a câștigat acest drept după un sezon foarte bun în Liga l, pe care l-a terminat pe locul secund.

La turneul final de la Târgoviște, constănțencele antrenate de Predrag Stanojcic și Dan Constantinescu au dispus de CSU CSM Oradea (58-53) și CS Rapid București (74-64), însă au pierdut duelul pentru primul loc cu CSU Târgoviște, scor 68-71.

Pentru CS Phoenix Constanța, în meciul cu CSU Târgoviște, au marcat Jassany Williams (20), Chelsea Douglas (18), Selena Kirberg (10), Mădălina Geleriu (8), Bianca Fota (6), Ecaterina Armanu (4) și Teodora Armanu (2).

"Vă suntem recunoscători tuturor celor care ne-ați fost alături în toată campania noastră. Medaliile de argint sunt câștigate la 10 ani distanță de primul podium obținut de club, la Campionatul Național de mini-baschet. Mulțumim Primăriei Municipiului și Consiliului Local pentru sprijinul oferit", a fost mesajul trimis de președintele CS Phoenix Constanța, Cristian Mănăstireanu.

Promovată și pe teren, dar și la comisii

Consiliul Director al Federației Române de Baschet a aprobat, zilele trecute, schimbarea formatului celor două ligi naționale. Vor avea dreptul să se înscrie în următoarea ediție a Ligii Naționale atât cluburile care au participat în acest sezon în Liga Națională și Liga l, cât și cluburi afiliate FRB care îndeplinesc condițiile de eligibilitate. Termenul de înscriere în campionat este 10 iulie.

Echipele vor fi împărțite în trei grupe: A - formată din primele opt formații ce au evoluat în Liga Națională sezonul trecut; B - formată din ocupanta locului nouă în Liga Națională și primele șapte echipe din Liga l: CSM Târgoviște, CS Phoenix Constanța, CSU CSM Oradea, CS Rapid București, CS Agronomia București, ACS KSE Târgu Secuiesc și CSM Ploiești. Astfel că turneul final de la Târgoviște a avut un caracter pur ierarhic. O încleștare a orgoliilor celor mai bune patru formații din Liga l.

Rămâne de văzut dacă vor fi echipe ce se vor înscrie în grupa C. Până în acest moment, singura eligibilă pentru Grupa C este Sportul Studențesc, locul 8 în Liga l.

O modificare importantă o constituie obligarea folosirii a două românce pe teren pe toată durata partidei, iar în prima repriză, una trebuie să fie sub 23 de ani. În grupele A și B, pot fi înscrise pe foaia de joc cinci străine, dintre care maximum două non-europene. CS Phoenix are deja două americance în lot, cele mai bune marcatoare - Jassany Williams și Chelsea Douglas.

Și formatul Cupei României a suferit schimbări. Se va reveni la sistemul Final Four.

Tragerea la sorți pentru grupele A, B și C din Liga Națională va avea loc în data de 14 iulie, la Oradea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2942 secunde