X
X
Mai multe ştiri online:

CS Phoenix-Știința, înfrângere bizară sub Tâmpa. "Nu suntem naivi să credem în coincidențe!"

Ştire online publicată Marţi, 26 Noiembrie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
După o pauză prelungită de aproape trei săptămâni, prilejuită de meciurile naționalei României, echipa feminină de baschet CS Phoenix Știința Constanța s-a întors pe terenul de joc, pentru a înfrunta un adversar redutabil: Olimpia CSU Brașov. 


Meciul de sub Tâmpa, dintre Olimpia CSU Brașov și CS Phoenix Știința Constanța, contând pentru Liga Națională, a adus multă încrâncenare pe parchet, iar la final, a ridicat multe semne de întrebare. 
Gazdele s-au impus cu scorul de 87-71, însă constănțenii au acuzat dur atât maniera de arbitraj, cât și evoluțiile unora dintre jucătoare. 
"De fiecare dată, meciurile cu Brașovul, o mai veche cunoștință de-a noastră, au fost unele pe muchie de cuțit. Istoria s-a repetat și, din păcate, încă o dată împotriva noastră. Iar motivele pentru care afirmăm asta sunt multiple. 
Dorința noastră de a câștiga din nou sub Tâmpă va rămâne, momentan, la capitolul obiective de îndeplinit. În primul rând, trebuie să ne felicităm adversarele pentru efortul depus pe terenul de joc și pentru victoria obținută, pentru că știm ce înseamnă viața de sportiv și câte sacrificii sunt făcute de către toți cei implicați în încercarea clădirii unei cariere cu mai mult sau mai puțin succes. O victorie poate de unii așteptată, prin prisma diferenței de valoare și de palmares dintre cele două echipe. Alții, mai optimiști, s-au arătat rezervați, lăsând loc de încă o eventuală surpriză, precum cea din urmă cu șapte luni. 
Realitatea ne-a demonstrat, însă, din nou că al «șaselea» jucător poate face oricând diferența. De data aceasta, el nu a fost publicul, așa cum poate ne-am fi așteptat, ci… brigada de arbitri. După o astfel de prestație, singura concluzie pe care o putem trage este că unii arbitri nu ne poartă efectiv noroc. Și mai ales în meciurile în care adversar ne este Olimpia CSU Brașov. 
Altfel nu am putea să înțelegem cum fetele noastre își pierd subit concentrarea și comit în mod repetat faulturi, pași sau repuneri greșite ori de câte ori aceștia le arbitrează, parcă după un scenariu tras la indigo. Nu suntem paranoici pentru a ne gândi la un sabotaj din interiorul clubului, dar nici naivi încât să credem în coincidențe. În final, nu ne rămâne decât să le readucem aminte celor care poate au uitat că reconstrucția baschetului din România se face atât cu ajutorul cluburilor și al sportivilor, cât și prin arbitri", au transmis reprezentanții CS Phoenix. 


XXX 
Ajuns, în 2019, la ediția a treia, Charity Basketball Game a crescut în amploare de la an la an, reușind să atragă susținerea unui număr din ce în ce mai mare de constănțeni, agenți economici sau instituții locale. 
Evenimentul se va desfășura în data de 11 decembrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanța, iar conducerea CS Phoenix anunță mult surprize. 


"Dacă la ediția anterioară am reușit să ducem cadouri la peste 200 de familii și 600 de copii din județul Constanța, în 2019, ne propunem să depășim aceste cifre. Iar acest lucru se va întâmpla cu ajutorul partenerilor tradiționali, care ne-au susținut cauza încă de la început: Navy League of the United States și Black Sea Area Support Team, Primăria Municipiului Constanța și Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității "Ovidius", cărora li s-au alăturat Colegiul Național Militar "Alexandru Ioan Cuza", Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" Constanța, Liceului Teoretic "Ovidius", Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", precum și o serie de agenți economici constănțeni", a declarat președintele CS Phoenix, Cristian Mănăstireanu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31496 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3982 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4836 secunde