CS Phoenix-Știința, debut în Liga Națională. Primul obstacol, CS Rapid

631
CS Phoenix-Știința, debut în Liga Națională. Primul obstacol, CS Rapid - csphoenix-1538759743.jpg

Articole de la același autor

Formația feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța debutează, sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 13, în Liga Națională, în fața propriilor suporteri, împotriva echipei CS Rapid București, într-un duel ce ar putea reprezenta și debutul noilor achiziții Vladinka Erak și Jelena Jovanovic, ambele din Serbia.

Sezonul trecut, disputat în liga secundă, Constanța s-a impus în toate cele trei dueluri directe: 95-56 pe litoral, 74-64 și 71-66 la București. Și de data aceasta, formația antrenată de Predrag Stanojcic și Volha Tămârgeanu este favorită clară. Odată cu venirea celor două jucătoare din Serbia, s-a rezolvat o problemă importantă, președintele Cristian Mănăstireanu fiind nevoit să renunțe la o jucătoare din Statele Unite ale Americii din pricina noilor regulamente implementate pe nepusă masă de FR de Baschet.

"Cu aceste două transferuri, sperăm ca echipa noastră să fie mai competitivă și să facem o figură frumoasă în campionat. Încercăm să ne batem de la egal la egal cu orice club din România, iar la final să ne îndeplinim obiectivul: clasarea în primele opt ale țării. Am ajuns la o înțelegere pe cale amiabilă cu jucătoarea americană, prin care să reziliem de comun acord înțelegerea și să o ajutăm să-și găsească altă echipă. Deja a semnat în Germania. Era ilogic să o păstrăm în eventualitatea că în iarnă promovăm. Nici ea nu avea meciuri în picioare la acea dată, nici noi nu puteam să-i plătim salariu doar pentru antrenamente", a declarat președintele Mănăstireanu.

Vladinka Erak (34 de ani) și Jelena Jovanovic (28 de ani) au fost aduse la sugestia antrenorului principal Predrag Stanojcic, cel care le cunoștea din campionatul Serbiei.

"Situația este diferită față de meciul cu CSU Cluj, din Cupa României. Ne-au venit două jucătoare noi. Pe Jelena Jankovic am antrenat-o, iar Erak mi-a fost adversară directă în campionatul Serbiei, deci sunt conștient de valoarea lor. Trebuie să vedem echipa în mai multe jocuri ca să putem declara că este mai bună decât cea de sezonul trecut. Așa, după nume, pare că suntem mai puternici", a declarat antrenorul sârb. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Septembrie 2018
Stire din Sport : CS Phoenix, victorie mare la Cluj-Napoca
Sâmbătă, 06 Octombrie 2018
Stire din Sport : BC Athletic, deplasare  la Voluntari
Pagina a fost generata in 0.5369 secunde