CS Năvodari a pierdut titlul de campioană. Un singur eseu în finala DNS la rugby

164
CS Năvodari a pierdut titlul de campioană. Un singur eseu în finala DNS la rugby - unsingur-1607009231.jpg

Articole de la același autor

Disputată pe stadionul „Olimpia” din Bucureşti, finala Diviziei Naţionale de Seniori (DNS) la rugby a adus faţă în faţă echipele CS Năvodari, campioana en-titre, şi CS Ştiinţa Petroşani, jocul stând până la ultimul fluier sub semnul echilibrului.

După ce Mihai Barbu şi-a încercat fără succes norocul dintr-o lovitură de penalitate de la peste 50 m, CS Năvodari a pus primele puncte pe tabelă printr-un procedeu similar transformat de Codrin Bercu. Răzvan Barbu a restabilit egalitatea (3-3) tot dintr-o penalitate, Năvodariul a mai condus încă o dată, 6-3, după ce Mihai Barbu n-a mai ratat transformarea unei penalităţi, dar, până la pauză, tizul său Răzvan a trimis şi el printre beţe, 6-6.

Debutul reprizei secunde a aparţinut tot echipei constănţene, transformerul Mihai Barbu şi-a mai făcut o dată datoria, 9-6, dar a ratat apoi ţinta dintr-o penalitate de la 30 de metri şi distanţa pe tabelă a rămas de numai trei „lungimi”. Un avantaj care avea să se dovedească a fi fragil, cu atât mai mult cu cât, în min. 60, Ioniţă Nistor a văzut cartonaşul galben, iar CS Năvodari a rămas în 14 oameni.

Profitând de superioritatea numerică, Ştiinţa Petroşani a marcat unicul eseu al finalei, autor Cristian Zamfir, transformat de Răzvan Borş, 9-13. Dobrogenii nu au renunţat la luptă, au mărit presiunea pe apărarea adversă şi au mai obţinut o penalitate, transformată de Codrin Bercu, 12-13, acesta fiind însă şi rezultatul final.

Astfel, echipa din Valea Jiului îşi trece în palmares cel de-al doilea titlu de campioană a Diviziei Naţionale de Seniori, după cel din 2015. Jucătorii Ştiinţei i-au dedicat victoria antrenorului Adrian Costache, care s-a stins din viaţă în luna septembrie, la doar 53 de ani.

CS Năvodari (antrenori Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase): Zapan, Comănici, Cuprian, Croitoru, Petreanu, Ciceu, Agicai (cpt.), Niţă, Agapie, Barbu, Stiopei, Papaiane, Nistor, Ciubotariu, Bercu.

XXX

Reamintim că titlul primei ligi valorice în actualul sezon, SuperLiga de rugby, a revenit echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, care s-a impus în finală, cu scorul de 23-17, în faţa celor de la SCM Timişoara.

Băimărenii au câştigat şi Cupa României, după ce au învins în ultimul act pe CSA Steaua Bucureşti, scor 35-19. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3624 secunde