CS Medgidia continuă cursa pentru promovarea în Liga Naţională

228
CS Medgidia continuă cursa pentru promovarea în Liga Naţională - csmedgidia-1616682631.jpg

Articole de la același autor

Odată cu încheierea turneului de la Buzău, a căzut cortina peste sezonul regulat al Diviziei A la handbal masculin. Echipele care nu au avut ca obiectiv promovarea sau cele care nu au avut drept de promovare pot intra în vacanţă, în timp ce grupările care aspiră la primul eşalon fac socoteli şi îşi continuă pregătirea în ritm intens.

Judeţul Constanţa este reprezentat în acest campionat, în Seria B, de două echipe: HC Dobrogea Sud II şi CS Medgidia. În timp ce „delfinii” au pus pe primul plan câştigul de experienţă şi rodarea tinerilor jucători, formaţia de pe malul Canalului îşi doreşte să revină în Liga Naţională.

Chiar dacă nu a făcut un turneu grozav la Buzău, la capitolul plusuri trecând doar o victorie şi o remiză, CS Medgidia (antrenori Adrian Georgescu şi Ionuţ Deli-Iorga) a terminat sezonul regulat pe locul patru, cu 28 de puncte, după CSM Alexandria (39 p), CS Universitatea Craiova (30 p) şi CSM Bucureşti II (28 p; echipă fără drept de promovare), însă, conform regulamentului, pentru stabilirea primelor trei clasate, se reface ierarhia, fără a lua în calcul rezultatele echipelor care nu au drept de promovare. Astfel, clasamentul refăcut o are pe CSM Alexandria pe primul loc, cu 15 puncte, urmată de CS Medgidia (12 p) și CSU Craiova (9 p).

„După turneul de la Buzău, unde am câştigat un meci, iar o altă partidă am terminat-o la egalitate, la final de campionat, ne-am clasat pe locul doi, care ne asigură participarea la barajul pentru promovarea în Liga Naţională. Astfel, echipa îşi continuă pregătirea”, a declarat antrenorul Ionuţ Deli-Iorga.

Seria A a fost câștigată de CSU Suceava II, echipă fără drept de promovare. După refacerea clasamentului, pe prima poziţie a trecut CSU Pitești (18 p), urmată de CSM Ploiești și CSU Galați, fiecare cu câte 9 puncte, prahovenii având golaveraj mai bun în meciurile directe.

În Seria C, Szejke Odorhei a terminat pe primul loc datorită golaverajului mai bun în jocurile cu CSM Sighișoara, ambele echipe având 36 de puncte, iar pe locul trei a încheiat U Cluj, cu 34 de puncte.

La turneul final al Diviziei A vor participa doar opt echipe. Meciurile din prima fază vor avea loc în perioada 16-18 aprilie, locaţia nefiind încă desemnată.

XXX

De partea cealaltă, HC Dobrogea Sud II a încheiat seria pe locul şase, cu cinci victorii și nouă înfrângeri, iar obiectivul - acela de a le da șansa jucătorilor proveniți de la academia de copii și juniori a clubului să aibă cât mai multe meciuri în picioare într-o competiție de seniori și să crească astfel în valoare - a fost atins.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0261 secunde