Pregătiri pentru turneul preolimpic din Muntenegru

Cristina Neagu: „Calificarea la JO de la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate”

Miercuri, 24 Februarie 2021
153
Turneul preolimpic bate la ușă, iar liderul echipei naționale feminine de handbal a României, Cristina Neagu, a subliniat, încă o dată, importanța prezenței tricolorelor la cea mai tare competiție din sportul mondial: Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Luna viitoare, România se va duela cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda pentru biletele la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pregătirile sunt în toi, chiar dacă, în acest moment, naționala nu-i are pe principalul Adi Vasile și pe jucătoarele Denisa Dedu, Gabriela Perianu și Bianca Bazaliu, toți infectaţi cu virusul Covid-19.

Cea mai bună jucătoare a lumii și căpitan al tricolorelor, Cristina Neagu, spune că dorința de a ajunge la competiţia de la Tokyo este atât de mare, încât fetele vor depăși orice obstacol.

„Este o șansă unică și fiecare trebuie să trăiască clipa, nu te poți gândi că mai ai timp, că acum ai 24-25 de ani. Există varianta ca această șansă să nu mai vină niciodată în viață, așa că trebuie să trăim momentul, să dăm ce avem mai bun în acele zile în Muntenegru și să mergem la Tokyo. Presiunea există pe umerii mei, îmi doresc mult să ne calificăm la JO”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, Cristina Neagu.

Interul stânga al reprezentativei României crede că nu vor fi surprize majore în ceea ce privește jocul adversarelor de la turneul din Muntenegru.

„Știm cum joacă Norvegia și Muntenegru, de obicei echipele au un sistem pe care se bazează și schimbă puține lucruri mai ales înaintea unor meciuri atât de importante. Nu credem că jocul cu Norvegia este pierdut dinainte, în sport nu se știe niciodată ce se poate întâmpla... Noi încercăm să obținem victorii în fiecare zi la acel turneu preolimpic. Calificarea la Tokyo ar șterge tot ce am îndurat în ultimul an și jumătate, accidentări, dureri, perioade grele, totul!”, a adăugat Cristina Neagu.

La începutul lunii februarie, fetele s-au reunit pentru prima dată sub conducerea noului selecționer Adi Vasile, iar de atunci, sportivele au avut „teme” pentru acasă, pentru că li s-au dat să studieze informații despre adversari.

„Schimbarea de atitudine și o analiză bună a adversarilor ar putea fi plusul de care avem nevoie. Fetele trebuie să înțeleagă faptul că așa cum te pregătești la club, așa vii la națională. Colegele mele ar trebui să fie mai înflăcărate decât mine la gândul că ar putea ajunge la Jocurile Olimpice, eu am fost la două ediții, știu ce înseamnă să fii acolo”, a conchis Cristina Neagu.

Naţionala României va participa, în perioada 19-21 martie, la turneul preolimpic din Muntenegru, alături de Norvegia, selecţionata ţării gazdă şi reprezentativa Asiei, Thailanda. Primele două clasate la acest turneu îşi asigură participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

XXX

Lotul României participant la cantonamentul de săptămâna aceasta este format din 20 de jucătoare: Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea), Elena Şerban (Dunărea Brăila), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) - portari; Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa), Eliza Buceschi (CS Rapid), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Cristina Florica (SCM Râmnicu Vâlcea), Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM Bucureşti), Andra Moroianu (Gloria Bistriţa), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti), Crina Pintea (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare), Laura Popa (CS Rapid), Laura Pristăviţa (Gloria Bistriţa). 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2443 secunde