Cristiano Ronaldo, primul miliardar din istoria fotbalului

824
Cristiano Ronaldo, primul miliardar din istoria fotbalului - cristiano-1591362004.jpg

Articole de la același autor



Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a devenit primul fotbalist din istorie care a reușit să strângă un miliard de dolari pe parcursul carierei sale de jucător, anunță revista economică americană Forbes.
Ronaldo, în vârstă de 35 ani, a câștigat anul trecut suma brută de 105 milioane de dolari în perioada 1 iunie 2019 - 1 iunie 2020, fiind al treilea sportiv din istorie care ajunge miliardar înainte de retragerea din activitate, după jucătorul de golf Tiger Woods, care a reușit această performanță în 2009, și boxerul Floyd Mayweather, în 2017.


Portughezul este însă primul care reușește să atingă această barieră într-un sport de echipă, după ce a adunat 650 milioane de dolari din salarii, pe parcursul celor 17 ani ca profesionist, și este de așteptat să ajungă la 765 milioane dolari din salarii, grație actualul său contract cu Juventus, care se încheie în 2022, subliniază Forbes. Restul banilor adunați de Ronaldo provin din contracte publicitare și alte activități.


Marele său rival, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care și-a început cariera cu trei ani mai târziu decât Cristiano Ronaldo, a strâns până acum 605 milioane de dolari din salarii, începând din 2005, în timp ce legendarul fotbalist englez David Beckham și-a încheiat activitatea de jucător cu câștiguri totale de 500 milioane dolari, din care doar jumătate proveneau din salarii.


Cristiano Ronaldo câștigătorul a cinci Baloane de Aur, este cea mai urmărită personalitate de pe rețeaua de socializare Instagram, unde are 222 milioane de "followers".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6522 secunde