Cristiano Ronaldo, în cursa pentru Gheata de Aur

1033
Cristiano Ronaldo, în cursa pentru Gheata de Aur - ronaldo-1595509356.jpg

Articole de la același autor

Starul Cristiano Ronaldo (Juventus), autorul unei duble în meciul de luni cu Lazio (2-1), a ajuns la 30 de goluri în Serie A, egalându-l pe Ciro Immobile (Lazio) și se află la doar patru goluri de polonezul Robert Lewandowski, liderul clasamentului pentru Gheata de Aur (34 de goluri), transmite EFE.


Juventus mai are nevoie de patru puncte în ultimele patru etape pentru a câștiga al nouălea său titlu consecutiv, în timp ce Ronaldo a ajuns la nouă goluri marcate în cele opt meciuri disputate de la reluarea campionatului Serie A, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.


Înainte de suspendarea Serie A în martie, Immobile avea 27 de goluri, iar Cristiano doar 21, dar portughezul a revenit în lupta pentru Gheata de Aur și îl poate depăși pe Lewandowski, care a câștigat titlul în Germania cu Bayern Munchen, pentru care a marcat în acest sezon 34 de goluri.


Cristiano se poate concentra acum, după ce lupta pentru titlu în Serie A este ca și finalizată, pe Gheata de Aur, pe care a cucerit-o de patru ori. Portughezul are nevoie de cinci goluri în meciurile cu Udinese, Sampdoria, Cagliari și Roma pentru a-l depășit pe tunarul polonez.


Cristiano Ronaldo, 35 ani, a cucerit ultima oară Gheata de Aur în 2015, când a marcat 48 de goluri pentru Real Madrid. De atunci, trofeul a intrat în posesia jucătorilor de la FC Barcelona: Luis Suarez (o dată) respectiv Lionel Messi (de trei ori).
Portughezul a devenit primul jucător din istorie care a marcat cel puțin 50 de goluri în La Liga, Premier League și Serie A. Cu Manchester United (2004-2009), Cristiano a marcat 184 goluri, apoi la Real Madrid a ajuns la cota 311, între 2009 și 2018, iar la Juventus a reușit 51 de goluri, în ultimele două sezoane. El poate doborî și recordul de goluri marcate într-un sezon la Juve, deținut din 1934 de italianul Felice Borel (31).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7461 secunde