Cristian Gațu a fost operat - Care este starea fostului președinte al FRH

Joi, 26 Martie 2020, 15:03
169
Radu Voina, fost antrenor al naționalei de handbal feminin a României și component al generației de campioni mondiali, a declarat, joi, că operația la care a fost supus Cristian Gațu (74 de ani) după ce a suferit un AVC (accident vascular cerebral) a decurs bine.


"În urmă cu câteva minute, el a ieșit din operația de la Spitalul Militar (n.r. din Capitală). Nu știu prea multe detalii despre ce a fost exact operația, dar mi s-a transmis că se simte bine și se află deja în salon", a declarat Radu Voina.


Conform gsp.ro, fostul mare handbalist a fost supus și la un test pentru coronavirus, iar acesta a ieșit negativ.


Gațu a fost transportat luni la spital, deoarece nu se simțea bine.


"Am înțeles că nu-și simte mâna și piciorul pe partea stângă. A fost dus de urgență la spital, iar de ieri se află la Spitalul Militar, unde a fost supus unei tomografii și se pare că e vorba de un cheag de sânge pe creier", afirmase Voina miercuri.


Născut pe 20 august 1945, Cristian Gațu este unul dintre cei mai buni handbaliști pe care i-a dat țara noastră.


A cucerit două titluri mondiale alături de naționala de handbal a România în anii 1970 și 1974.


De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de argint la JO din 1976 (Montreal) și una de bronz la JO din 1972 (Munchen).


Pe lângă cele două titluri mondiale, a mai cucerit alături de România o medalie de bronz la Mondialul din 1967, găzduit de Suedia.


A fost președinte al Federației Române de Handbal între 1996 și 2014. A mai câștigat în carieră Cupa Campionilor Europeni alături de Steaua în 1977.


Pagina a fost generata in 0.3924 secunde