Copii de nota 10! Șahistele constănțene, triple campioane naționale

270
1
Copii de nota 10! Șahistele constănțene, triple campioane naționale - sahistele-1438276885.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, la Iași, s-au desfășurat Campionatele Naționale de șah pe echipe juniori, unde Palatul Copiilor Constanța s-a prezentat cu două echipe: una de fete, la categoria 16 ani, și una de băieți la categoria 18 ani.

După ce au câștigat titlul național la proba de șah clasic, constănțencele și-au adjudecat aurul și la probele de șah rapid și blitz. Echipa este formată din Andreea Panainte, Arzu Salim și Maria Anghel.

La șah rapid, fiecare jucător a avut 15 minute + 12 secunde timp de joc. Elevele profesorului Claudiu Iordache au remizat cu Politehnica Iași și au câștigat restul meciurilor, clasându-se astfel pe primul loc, fiind urmate în ierarhia națională de ieșence și de jucătoarele de la Viitorul Cluj.

La proba de blitz, pentru întreaga partidă, echipa a avut la dispoziție 3 minute + 2 secunde. Deși au suferit o înfrângere cu Politehnica Iași, constănțencele au reușit în cele din urmă să-și adjudece aurul.

"Surprizele, răsturnările de situație pe finalul partidei, întoarceri de rezultat în ultimele secunde ne-au ținut cu sufletul la gură până la sfârșit, când fetele noastre au reușit din nou să se claseze pe primul loc și să obțină titlul de campioane naționale, în ciuda eșecului din meciul cu Politehnica Iași", a declarat profesorul Claudiu Iordache.

În clasamentul final, Palatul Copiilor Constanța a fost urmat de Viitorul Cluj și CSU Ploiești.

Formația de băieți, compusă din Riza Salim, Vlad Alexandru Rădulescu, David Bonciu și Andrei Leonard Proca, s-a clasat pe locul cinci la șah rapid și pe locul patru la blitz.

Pentru șahiștii constănțeni, urmează concursurile de la Buzău (1-3 august), Arad (6-12 august) și Eforie Nord (27 august - 3 septembrie).

Comentează știrea

Capablanca
31 iulie 2015
sah

Pavlov are buze de broască. Toți copii să fugă de el !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3873 secunde