La tenis de masă, viitorul este asigurat!

Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, campioane în turneul Top 16

140
Constănţencele Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, campioane în turneul Top 16 - constantencele2-1630608818.jpg

Articole de la același autor

Timp de două zile, pe 31 august şi 1 septembrie, la Izvorani, cei mai valoroşi tineri jucători şi jucătoare de tenis de masă din România s-au întrecut în cadrul turneelor Top 16 juniori şi junioare I şi II. Ca de fiecare dată, constănţencele s-au aflat în prim plan, cucerind medaliile de aur.

În tenisul de masă românesc, schimbul de generaţii este asigurat. Dacă, la ora actuală, Eliza Samara, Berni Szocs şi Dana Dodean Monteiro sunt titulare incontestabile în naţională şi reprezintă cu cinste culorile României în marile competiţii internaţionale, într-un viitor nu foarte îndepărtat selecţionerii vor trebui să înlocuiască „liniile”. Din fericire, tehnicienii vor avea de unde alege, pentru că noua generaţie se anunţă extrem de promiţătoare.

Marea speranţă a tenisului de masă constănţean, Elena Zaharia, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, s-a clasat pe primul loc la Top 16 junioare I, după un parcurs excelent în sala de la Izvorani.

În runda întâi, Elena Zaharia a învins-o, scor 3-0, pe Mădălina Moga, apoi a trecut de Diana Radu, scor 3-1, şi de Evelyn Ungvari, scor 3-0. S-a trecut pe tabloul eliminatoriu, unde, în primul tur, s-a impus la mare luptă, scor 3-2, în faţa Adelei Strună, pentru ca, în semifinale, să o învingă pe Alesia Sferlea, scor 3-1.

Finala Top 16 junioare I a fost una dramatică, soarta trofeului decizându-se la ultima minge. Elena Zaharia şi-a adjudecat primul set, 11-7, Ioana Sîngeorzan (CSM Bistriţa) a egalat după 11-9 în setul secund, constănţeanca a preluat conducerea, 2-1 după 11-4 în setul trei, dar l-a cedat pe cel de-al patrulea, 7-11. Din nou egalitate, 2-2! În decisiv, Elena Zaharia a rezistat mai bine presiunii şi s-a impus cu 11-9, scor final 3-2 şi trofeul ia calea litoralului.

Medaliile de bronz au fost împărţite de Alesia Sferlea (CSM Arad) şi Bianca Mei-Roşu (LPS Constanţa), jucătoarea de pe litoral fiind eliminată din competiţie, scor 0-3, de Ioana Sîngeorzan.

La masculin, Darius Movileanu (CSA Steaua Bucureşti) l-a învins, în finală, pe colegul său de club Eduard Ionescu, în timp ce Iulian Chiriţă (ACS Voinţa Câmpulung) şi Horia Ursuţ (CSA Steaua Bucureşti), blocaţi în semifinale, au primit medaliile de bronz.

XXX

Turneul de junioare II a fost câştigat tot de o jucătoare din Constanţa: Bianca Mei-Roşu. După trei victorii clare în prima fază a competiţiei (3-0 cu Dora Moldovan, 3-1 cu Cristina Sîngeorzan şi 3-0 cu Mara Moca), constănţeanca şi-a spulberat adversarele şi în meciurile din fazele superioare: 3-1 cu Beatrice Hila, în turul întâi al tabloului eliminatoriu, 3-0 cu Alexandra Ioniţă (CSS Slatina), în semifinale, şi 3-0 cu Alesia Sferlea (CSM Arad), în finală.

La masculin, titlul i-a revenit lui Iulian Chiriţă, de la ACS Voinţa Câmpulung, care s-a impus în finală în faţa lui Luca Oprea (CSA Steaua Bucureşti), iar Alexandru Istrate şi Rareş Cuesdean, ambii de la CSA Steaua Bucureşti, înfrânţi în semifinale, au terminat pe locul trei.

Foto: Federaţia Română de Tenis de Masă / frtmromania.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4962 secunde