Constănțeanul Florin Tița, la Mondialele de lupte

329
Constănțeanul Florin Tița, la Mondialele de lupte - frdelupte-1536683212.jpg

Articole de la același autor

Cu doar cinci zile înaintea debutului Campionatului Mondial de lupte pentru juniori din Slovacia, Federația Română de Lupte a inițiat o campanie denumită "Poveste de mondial", în care sunt prezentați cei șapte reprezentanți ai României la acest concurs.

Primul dintre ei este campionul constănțean Florin Tița. Cu toate că este dintre cei mai de perspectivă luptători ai României, puțină lume știe că acesta s-a apucat de lupte la vârsta de 14 ani, după o serie de alte sporturi încercate, dar la care a renunțat rapid.

Și mai puțină lume știe că antrenorul secției de lupte de la CS Farul Constanța, Grigore Gheorghe, a fost cel care a avut cea mai mare încredere în Florin Tița și l-a "șlefuit" cu grijă. La scurt timp, când rezultatele aveau să apară, antrenorii loturilor naționale l-au convocat pentru cantonamente centralizate, la Bacău, Câmpulung sau unde se stabileau. A renunțat la viața aceasta aflată sub lupa antrenorilor și a plecat spre Constanța. Maestrul Anton Arghira a fost cel care l-a readus la lot și i-a reconsolidat încrederea. Pe lângă multiplele medalii naționale, anul acesta Florin Tița a reușit să urce pe podiumul Campionatelor Europene U23, unde a obținut medalia de bronz.

"Antrenorii care îi ghidează pașii vor să îl vadă realizat - performanțele sportive i-ar putea asigura puștiului Florin Tița o casă a lui și dreptul la o viață normală. Este șansa ta, trebuie să crezi în ea! Succes!", așa se încheie mesajul de încurajare al FR de Lupte către Florin Tița, cel care va face tot posibilul pentru a pune mâna pe medalie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 August 2018
Stire din Diverse : Frige nisipul, să vină medaliile!
Pagina a fost generata in 1.4219 secunde