Imnul României a răsunat la Belgrad

Constănţeanca Andreea Beatrice Ana a cucerit titlul de campioană mondială

397
Constănţeanca Andreea Beatrice Ana a cucerit titlul de campioană mondială - 25316887337136838477764281832672-1636107254.jpg

Articole de la același autor

Renumită pentru performanţele înregistrate în ultimii 50 de ani, şcoala constănţeană de lupte duce mai departe tradiţia, menţine ştacheta la un nivel ridicat şi, cel mai important, produce valori: generaţii şi generaţii de campioni. Iar Andreea Ana, încununată cu titlul mondial, este ultimul exemplu.

Luptătoarea constănţeană Andreea Beatrice Ana scrie o filă de istorie în această disciplină care, de-a lungul timpului, a adus multe motive de mândrie ţării noastre.

Sportiva formată la CS Mangalia a cucerit titlul suprem la Campionatele Mondiale de seniori U23 găzduite de capitala Serbiei, Belgrad, medalia de aur cucerită la categoria 55 kg fiind prima din palmaresul luptelor feminine româneşti.

„Imnul României a răsunat la Belgrad pentru Andreea Beatrice Ana, care, cu lacrimi de fericire în ochi, şi-a încununat munca de ani cu un aur mondial mult aşteptat”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Lupte.

După ce a trecut, în sferturi, de Ainur Aşimova (Kazahstan), iar în semifinale a câştigat în faţa turcoaicei Eda Tekin, constănţeanca a învins-o, în finala pentru aur, pe rusoaica Viktoria Vaulina, o adversară redutabilă.

„Felicitări sportivei Andreea Beatrice Ana, care a reuşit cea mai mare performanţă din istoria Mangaliei: titlul de campioană mondială!”, a transmis antrenorul Marian Oancea, cel care s-a ocupat de pregătirea campioanei la CS Mangalia.

Componentă a echipei olimpice a României, alături de care a participat la JO de la Tokyo 2020, Andreea Ana este legitimată în prezent la CSA Steaua Bucureşti.

România a mai obţinut o medalie la Campionatul Mondial de la Belgrad, bronzul Ştefaniei Priceputu, la categoria 50 kg, după o victorie în meciul decisiv cu Sarra Hamdi (Tunisia).

Ştefania Priceputu a învins-o în preliminarii pe kazaha Guljazira Amantaeva, dar a pierdut în sferturi în faţa americancei Emily King Shilson, care a câştigat aurul, astfel că luptătoarea română a intrat în recalificări, unde a trecut, după o luptă extrem de spectaculoasă, de Lisa Ersel (Germania).

XXX

După o seară istorică, luptătorii români continuă aventura la Campionatul Mondial de la Belgrad.

Începe concursul de lupte libere, unde ţara noastră va avea trei reprezentanţi: Ştefan Coman (65 kg), Norbert Molnoş (70 kg) şi Krisztian Biro (74 kg).

Foto: Facebook / Federaţia Română de Lupte

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5033 secunde