Colaborare promițătoare între BC Athletic și CSU Neptun. "Nu putem vorbi despre o fuziune"

231
Colaborare promițătoare între BC Athletic și CSU Neptun.

Articole de la același autor

Baschet Club Athletic Constanța a început o colaborare de lungă durată cu Clubul Sportiv Universitar Neptun.

Prin prisma faptului că echipa care evoluează în Liga Națională de Baschet Masculin are în componență mai mulți studenți, cele două formațiuni se vor ajuta una pe alta pentru un parcurs cât mai bun în competiție.

Astfel, CSU Neptun, care pe lângă echipa de handbal feminin, mai deține și alte secții sportive, cum ar fi kaiac-canoe și atletism, va colabora cu BC Athletic, iar cel mai probabil, începând de sezonul viitor echipa se va numi Athletic Neptun Constanța.

Președintele CSU Neptun, Silviu Băiceanu, a ținut să precizeze că nu este vorba despre o fuziune între cele două cluburi, ci despre un protocol de colaborare.

"În niciun caz nu vorbim despre o fuziune. Noi fiind un club sportiv universitar, iar BC Athletic Constanța având studenți în componență, ne putem ajuta reciproc. Nu se va crea o nouă echipă de baschet. Echipa va participa în competiție sub numele de Athletic Neptun Constanța. Pe mine mă ajută acest lucru la raportarea sportivilor către Ministerul Educației, iar clubul va susține o parte din cheltuieli în funcție de posibilități. Despre partea sportivă se va ocupa managementul celor de la BC Athletic. Clubul este deja afiliat. Am participat deja în Cupa României de baschet 3X3 sub acest nume. În CIS-ul clubului eu am mai multe secții. Oricând îmi pot face o echipă sau un protocol de colaborare, să legitimez jucători și să particip în competiții sub numele de CSU Neptun" , a declarat pentru "Cuget Liber" președintele celor de la CSU Neptun, Silviu Băiceanu.

XXX

O veste tristă pentru iubitorii baschetului din Constanța vine de la Federația Română de Baschet.

BC Athletic Constanța se înscrisese în Liga de Vară, propusă chiar de forul național, însă din mai multe motive competiția nu va mai avea loc.

Ședința Consiliului Director al Federației Române de Baschet s-a desfășurat în data de 29.06.2020, în regim de videoconferință, cu prezența a 13 membri ai Consiliului Director.

În calitate de invitați au participat la ședință președintele CC Antrenori, Marcel Țenter, și șeful departamentului CLT-Eligibilitate, Vlad Ghizdăreanu.

Oficialii FRB au hotărât să anuleze Liga de Vară din cauza lipsei de competitori și al interesului scăzut pe care cluburile l-au arătat pentru această competiție.

În ceea ce privește competițiile de juniori, FRB a hotărât anularea Turneelor Finale GVB, care stabilesc locurile 9-16. Totuși, în condițiile în care evoluția pandemiei va permite acest lucru, Turneele Finale GVA se vor desfășura conform programului trimis cluburilor.

Secretarul general FRB, Dan Berceanu, prezintă situația reluării Campionatelor Naționale de juniori, prin disputarea turneelor finale GVA si GVB.

La GVA, toate echipele au confirmat participarea, grupele fiind complete, mai puțin U14F (7 echipe).

Pentru GVB, foarte puține echipe au confirmat participarea (1-3 echipe/grupa), astfel că, Departamentul CLT-Eligibilitate propune ca TF GVB să nu se mai desfășoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3748 secunde