CM 2018 / Rusia - Arabia Saudită 5-0. Rușii au marcat două goluri în ultimele 5 minute

280
CM 2018 / Rusia - Arabia Saudită 5-0. Rușii au marcat două goluri în ultimele 5 minute - rusia-1529045408.jpg

Articole recomandate

Rusia a început cum nu se poate mai bune Cupa Mondială pe care o organizează. Naționala pregătită de Stanislav Cherchesov s-a impus cu 5-0 în fața Arabiei Saudite, în meciul de deschidere al turneului final, la Moscova.


Este cel mai clar succes înregistrat într-o partidă inaugurală a Cupei Mondiale. În 1934, Italia, care era de asemenea organizatoare, a învins SUA cu 7-1, dar la ediția respectivă toate meciurile din optimile de finală s-au jucat la aceeași oră. Cu alte cuvinte, nu a existat un meci de deschidere propriu-zis.


Aleksandr Golovin, mijlocașul de 22 de ani al lui CSKA Moscova dorit de Juventus și de AC Milan, a fost starul indiscutabil al partidei, în care a reușit un gol și a oferit două pase decisive.

Rușii au deschis repede scorul, în minutul 12, prin Iuri Gazinski, care a înscris din centrarea lui Golovin, dar meciul nu a continuat la fel de bine pentru gazde. Vedeta echipei, Alan Dzagoev, s-a accidentat la mijlocul primei reprize și nu a mai putut continua.

Totuși, înlocuitorul lui Dzagoev, Denis Cheryshev, avea să-și facă rapid simțită prezența. Cu două minute înainte de pauză, a dublat avantajul Rusiei, după un contraatac perfect și o finalizare de mare calitate.

O altă rezervă, Artem Dzyuba a marcat în minutul 71, din al doilea assist al lui Golovin, la doar 89 de secunde de la intrarea sa pe teren. Rusia s-a dezlănțuit pe final. Cheryshev a făcut "dubla", cu o execuție minunată, prin care a trimis mingea direct în vinclu, apoi Golovin și-a completat prestația excepțională cu golul înscris din lovitură liberă.

În etapa a doua din Grupa A, Rusia va juca la St. Petersburg, cu Egipt. Naționala lui Mohamed Salah va începe Cupa Mondială contra Uruguayului, vineri, la Ekaterinburg.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1562 secunde