CM 2018. Echipa Spaniei a învins la limită selecționata Iranului

171
CM 2018. Echipa Spaniei a învins la limită selecționata Iranului - h54425752-1529529200.jpg

Articole recomandate

Echipa Spaniei a învins la limită selecționata Iranului, cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Kazan Arena, în Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Diego Costa (54) a marcat singurul gol al partidei, după care iranienii păstrează totuși șanse de a avansa în competiție, având în vedere victoria reușită în primul meci, cu Marocul.

Spania a dominat categoric ostilitățile, iar Iranul a rezistat în spatele meterezelor în cea mai mare parte a timpului, refuzând jocul. Ibericii au căutat multă vreme breșe în defensiva persană, însă rareori au reușit acest lucru.

David Silva a fost singurul spaniol care a creat pericol în prima repriză, dar nu a reușit să finalizeze la cele patru șanse de care a beneficiat. Jucătorul echipei Manchester City a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar portarul a reținut (25). Silva a reluat apoi acrobatic din 7 metri (30), dar balonul a trecut peste poartă. Mijlocașul de creație a fost oprit in extremis în șase metri (42), iar apoi șutul său a fost blocat salvator de Pouraliganji (45+2).

''La Roja'' avea la pauză un procentaj covârșitor la posesia mingii, de 73%.

Spaniolii au părut mai deciși în repriza secundă, iar portarul Beiranvand a respins de două ori remarcabil, la mingile trimise de Gerard Pique și Busquets (50). Isco a trimis greșit (52) din poziție favorabilă.

La prima oportunitate a iranienilor, Ansarifard (53) a trimis un șut bombă, însă mingea s-a dus în plasa laterală.

La faza următoare, Spania a deschis scorul cu șansă (54): Iniesta l-a angajat în careu pe Diego Costa, fundașul Rezaeian a tras în atacantul lui Atletico, iar mingea a intrat în poartă.

Echipa ''Melli'' s-a aruncat în atac pentru a încerca egalarea, dar Taremi (60) a trimis cu capul pe lângă poartă. Iranienii au reușit să marcheze, dar golul lui Ezatolahi (62) a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea arbitrajului video.

Până la final, Spania a preferat posesia prelungită, presărată cu raiduri ofensive sporadice, majoritatea nereușite, în timp ce echipa lui Carlos Queiroz s-a zbătut ca peștele pe uscat.

Spaniolii au mai avut o oportunitate notabilă în min. 70, când Rezaeian l-a blocat mai mult sau mai puțin regulamentar pe linia porții pe Pique, dar și iranienii au irosit o șansă de gol, prin Taremi (82), care trimis foarte periculos cu capul peste poartă, la centrarea lui Amiri.

Cu acest succes, Spania a egalat Portugalia, ambele având câte patru puncte și fiind favorite la calificarea în optimi. Iranul păstrează șanse și ea, dar trebuie să învingă Portugalia în ultimul joc.

În celălalt meci al grupei, Portugalia a învins Marocul cu 1-0. Ultimele meciuri din Grupa B vor avea loc pe 25 iunie, Spania - Maroc, la Kaliningrad (stadionul Kaliningrad), și Iran - Portugalia, la Saransk (Mordovia Arena).

Gerard Pique a jucat miercuri meciul cu numărul 100 în echipa națională, alăturându-se în clubul ''centenar'' colegilor Sergio Ramos, Andres Iniesta, David Silva și Sergio Busquets.

Atacantul Sardar Azmoun a evoluat pe teren propriu, el fiind legitimat la echipa locală, Rubin Kazan.

Spania, campioana mondială din 2010, a ajuns la 22 de meciuri consecutive fără înfrângere, ultimul eșec fiind suferit în fața Italiei, la EURO 2016.

La Cupa Mondială, Iranul a reușit doar un egal în fața echipelor europene (1-1 cu Scoția), pierzând celelalte șase meciuri. Spania nu a pierdut până acum în fața unei echipe din Asia la Cupa Mondială, având și două egaluri (unul tranșat la loviturile de departajare în favoarea Coreei de Sud, în 2002).

Iran - Spania 0-1 (0-0)

A marcat: Diego Costa (54).

Kazan, Kazan Arena: 42.718 spectatori

Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa B

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7631 secunde