CM 2018. Anglia a învins, cu mare dificultate, Tunisia

177
CM 2018. Anglia a învins, cu mare dificultate, Tunisia - tunisiaanglialivelacampionatulmo-1529353562.jpg

Articole recomandate

Selecționata Angliei a învins greu reprezentativa Tunisiei, cu scorul de 2-1 (1-1), luni seara, pe Volgograd Arena, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Naționala Albionului a smuls victoria în prelungiri, adusă de ''dubla'' lui Harry Kane (11, 90+1), după ce tunisienii egalaseră prin Ferjani Sassi (35 - penalty).

Englezii au început în trombă și au ratat mai multe ocazii în prima parte a meciului. Lingard (3) a tras din 10 metri, dar portarul Hassen a respins. Sterling a ratat incredibil (4), pentru ca echipa antrenată de Gareth Southgate să deschidă scorul în min. 11, prin golgheterul Harry Kane, care a reluat simplu mingea respinsă de Hassen, la lovitura de cap a lui Stones.

Reprezentativa ''Three Lions'' a continuat să controleze jocul și să creeze pericol la poarta lui Farouk Ben Mustapha, intrat în locul titularului Mouez Hassen, accidentat. Henderson (18) a șutat de la 25 de metri, dar portarul a prins. Lingard (24) a ratat reluarea din colțul careului de șase metri, iar Ben Mustapha a reținut mingea expediată cu capul de Maguire (31).

''Vulturii din Cartagina'' au reușit egalarea după un fault gratuit comis de Walker asupra lui Fakhreddine Ben Youssef, iar Sassi a transformat penalty-ul acordat (35).

Anglia a mai ratat trei șanse mari până la pauză, în min. 39, când Syam Ben Youssef, fostul fundaș al Astrei Giurgiu, a respins de pe linia porții, iar Stones a luftat la 6 metri, apoi Lingard (43) a șutat de la 12 metri, mingea fiind deviată în corner, iar în min. 44 a trimis pe lângă portar, dar mingea a lovit bara.

După pauză, Anglia a jucat mult mai slab, nu a mai reușit să străpungă defensiva tunisiană și ocaziile de gol au lipsit aproape cu desăvârșire. Maguire (51) a trimis bine cu capul, dar Ben Mustapha a reținut.

Englezii a marcat golul victoriei în prelungiri, în urma unui corner, Maguire a recentrat, iar Kane, lăsat neașteptat de liber, a trimis cu capul în plasă din trei metri.

Ambele echipe au aliniat garnituri tinere, Anglia cu o medie de 26 ani, 10 zile, iar Tunisia de 26 ani, 17 zile.

Tunisia se află la a cincea sa Cupă Mondială, dar nu a trecut niciodată de faza grupelor și are o singură victorie, în 1978, contra Mexicului.

Anglia și Tunisia s-au înfruntat la Cupa Mondială din 1998, când englezii s-au impus (2-0) prin golurile marcate de Alan Shearer și Paul Scholes, Southgate fiind pe teren și el atunci.

În celălalt meci al grupei, Belgia a dispus cu 3-0 de Panama.

Următoarele meciuri vor avea loc sâmbătă 23 iunie, Belgia - Tunisia, la Moscova (stadionul Spartak), și duminică 24 iunie, Anglia - Panama, la Nijnîi Novgorod (stadionul Nijnîi Novgorod).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4655 secunde