Claudia Bobocea: „Sunt o persoană optimistă, nu mă sperii prea uşor”

Marţi, 29 Decembrie 2020, 18:58
640
Desemnată de către federaţia română de specialitate drept cea mai bună atletă a anului 2020, Claudia Bobocea spune că pandemia Covid-19 i-a provocat chiar o schimbare în bine şi că abia aşteaptă să se alinieze, anul viitor, la linia de start.

„2020 a fost un an care a început sub semnul incertitudinii și care s-a finalizat cu două recorduri personale și reconfirmarea baremului olimpic.S-a intrat în pandemie, am încercat să tratez această situație ca pe una normală și pot spune că, momentan, schimbarea a fost în bine pe toate planurile pentru mine. M-am adaptat repede situației. Faptul că m-am putut antrena normal, datorită legislației portugheze, care a permis sportivilor să își desfășoare activitatea, a adus un plus acelui moment dificil pentru mine. Dar am rămas la fel de motivată și mi-am asumat riscul de a călători la câteva competiții. Dorința de a concura din nou a fost mare”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Atletism, Claudia Bobocea.


Atleta anului are gânduri mari pentru sezonul viitor.
„Sunt o persoană optimistă și nu mă sperii prea ușor. Aștept cu nerăbdare să mă așez din nou la linia de start în 2021. Îmi doresc o medalie internațională, la Campionatele Europene, Campionatele Mondiale sau Jocurile Olimpice. Voi munci din greu pentru a-mi îndeplini acest obiectiv. Și știu că, dacă voi fi perseverentă, disciplinată, muncitoare și motivată, voi reuși.

Mă bucură foarte mult această nominalizare. Reprezintă recunoașterea muncii mele depuse de-a lungul timpului”, a mai spus sportiva antrenată de Valentin Anghel.În vârstă de 28 de ani, Claudia Bobocea este o specialistă a probelor de 800 m şi 1.500 m, fiind medaliată cu aur, în 2020, la Campionatele Naţionale şi Campionatele Balcanice. Ea se antrenează, în această perioadă, în Portugalia.


Pagina a fost generata in 0.2662 secunde