Preliminariile EURO 2022 la handbal masculin

Cerber şi marcator! Iancu, imperial în meciul României cu Muntenegru

Luni, 09 Noiembrie 2020, 17:25
84
Portarul Ionuț Iancu, de la HC Dobrogea Sud, a fost MVP-ul meciului de la Baia Mare, unde naţionala masculină de handbal a României a învins, scor 36-27 (16-13), reprezentativa Muntenegrului, bifând astfel prima victorie în calificările pentru EURO 2022.

Iancu a avut o evoluție senzaţională, cu parade în serie care au tăiat elanul oaspeților și au făcut diferența la începutul reprizei secunde. Mai mult, goal-keeper-ul Constanţei a marcat două goluri şi a declanșat inspirat contraatacuri rapide, finalizate mai ales de extrema dreaptă Gabriel Bujor, golgeterul partidei, cu opt goluri din nouă aruncări.

„N-am mai înscris în niciun meci atâtea goluri”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Handbal, Ionuț Iancu.

Într-un alt meci din Grupa a 8-a, Suedia a surclasat Kosovo, la Prishtina, scor 30-16.

În clasamentul grupei, Suedia ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de România (2 puncte), Muntenegru (2 puncte) şi Kosovo (0 puncte).

România va juca următorul meci în data de 10 martie 2021, în deplasare, cu Kosovo.

Tricolorii nu s-au mai calificat la un turneu final de Campionat European din anul 1996.

XXX

Şi Nebojsa Simovic, pivotul muntenegrean al HC Dobrogea Sud, s-a remarcat în meciul de la Baia Mare. „Simo” a fost adversarul tricolorilor, alături de un alt fost jucător al Constanței, Stevan Vujovic, golgeterul oaspeților, cu şase goluri. Pagina a fost generata in 0.3792 secunde