Centenarul Marii Uniri. Șahiștii, la Cupa 1 Decembrie

Miercuri, 21 Noiembrie 2018
319
Constanța șahistă se pregătește să aniverseze așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri.

Vineri, 30 noiembrie, și sâmbătă, 1 decembrie, aproximativ 200 de practicanți ai sportului minții își dau întâlnire la Complexul Cleopatra din Mamaia, unde, în Salonul Olimpic, se vor întrece în cadrul celei de-a 22-a ediții a Cupei 1 Decembrie.

"Am invitat la turneu șahiști de toate vârstele, de la copii, la veterani, legitimați sau nelegitimați, toate cluburile din județ urmând a avea jucători în competiție. Alături de constănțeni, se vor regăsi șahiști de la multe cluburi din România, dar și din Bulgaria, jucătorii din țara vecină fiind o prezență constantă la turnee, în ultima perioadă. Având în vedere trăsătura internațională și faptul că, de la an la an, a crescut nivelul valoric al competiției, mizăm pe o prezență record de participanți", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan.

Partenerii media ai evenimentului sunt Cuget Liber și Radio Constanța, competiția beneficiind de sprijinul Primăriei Constanța. De altfel, primarul Decebal Făgădău este invitat la festivitatea de premiere, să le înmâneze trofeele laureaților.

v v v

Cea de-a 22-a ediție a Cupei

1 Decembrie la șah va cuprinde 9 runde. Se va juca în sistem elvețian, timp de joc 15 minute, cu 10 secunde pe mutare.

Participarea este liberă și vor fi două turnee: unul Open, de la categoria tineret până la categoria +80, și unul de copii, Under 12.

Comisia de arbitraj îi are în componență pe prof. Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța, Andrei Furcă (Mangalia) și Octavian Moise (Juniorul Constanța).


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4505 secunde