CEL MAI SCUMP suvenir sportiv din istorie!

144
CEL MAI SCUMP suvenir sportiv din istorie! - suv-1576745275.jpg

Articole recomandate

Manuscrisul original al manifestului scris de Pierre de Coubertin în 1892 a devenit cel mai scump suvenir sportiv din istorie. Hârtia a fost vândută la licitație, în New York, pentru suma record de 8,8 milioane de dolari, conform Digi 24.

Estimat înainte de licitație la 1 milion de dolari, manuscrisul și-a multiplicat valoare de aproape 9 ori în doar 12 minute și a stabilit un nou record. Până acum, un tricou al celebrului jucător de baseball Babe Ruth, vândut în vară pentru 5,6 milioane de dolari, era cel mai scump suvenir sportiv din istorie.

Scris în 1892, manifestul baronului de Coubertin subliniază principalele repere pentru renașterea Jocurilor Olimpice din antichitate. Principiile istoricului francez, care propunea o competiție sportivă modernă și internațională în spiritul excelenței și fair-play-ului, au stat la baza Jocurilor Olimpice moderne.

Discursul a fost ținut de Pierre de Coubertin în 1892, la a cincea aniversare a Asociației franceze de atletism, la Paris. Manuscrisul de 14 pagini este singurul exemplar cunoscut al manifestului. La doi ani după discurs, Pierre de Coubertin a fondat Comitetul Internațional Olimpic, iar în 1896 au avut loc la Atena primele Jocuri Olimpice moderne.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4395 secunde