CEDO respinge apelul lui Platini la suspendarea dictată de FIFA

892
CEDO respinge apelul lui Platini la suspendarea dictată de FIFA - dddd-1583403999.jpg

Articole recomandate

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins un apel al lui Michel Platini, fostul președinte al UEFA, împotriva suspendării sale din fotbal de către Federația internațională de fotbal (FIFA), relatează Agerpres.

FIFA l-a suspendat pe Platini, fost vicepreședinte al forului mondial, în 2015, pentru opt ani din orice activitate legată de fotbal, din cauza unei plăți controversate de 2 milioane franci elvețieni, primită în 2011 de la președintele de atunci al FIFA, Joseph Blatter, reprezentând servicii prestate de francez în calitate de consilier între 1999 și 2002, dar fără un contract scris. Comisia de apel a FIFA a redus apoi suspendarea la șase ani, iar ulterior Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) a diminuat-o la patru ani. Perioada de suspendare a lui Platini, 64 ani, a expirat în octombrie 2019.

CEDO, cu sediul la Strasbourg, a respins apelul lui Platini pe temeiul încălcării drepturilor sale umane, considerând că sancțiunile nu au fost nici excesive și nici arbitrare, iar francezul a beneficiat de căile instituționale și procedurale pentru a face apel la decizie și a-și prezenta argumentele în apărarea sa.

''Conform cu gravitatea infracțiunilor comise, a poziției înalte pe care dl Platini o ocupa în sânul organismelor fotbalului și având în vedere necesitatea restabilirii reputației sportului și a FIFA, sancțiunea aplicată nu pare nici excesivă și nici arbitrară'', se arată în comunicatul CEDO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6284 secunde