Directorul executiv al CS Farul, Sorin Başturea:

„Cea mai mare provocare în timp de pandemie: să păstrăm ceea ce avem!”

282
„Cea mai mare provocare în timp de pandemie: să păstrăm ceea ce avem!” - ceamai2-1602075583.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanţii cluburilor subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului s-au întâlnit, marţi, 6 octombrie, la Complexul Sportiv Studenţesc Tei din Bucureşti, cu ministrul Ionuţ Stroe, tema principală a discuţiei fiind modul în care a influenţat pandemia Covid-19 activitatea acestora. La eveniment, a fost prezent şi directorul CS Farul Constanţa, Sorin Başturea.

„A fost a doua întâlnire de lucru din acest an cu reprezentanţii cluburilor sportive care sunt subordonate MTS. Am prezentat activitatea sportivă desfăşurată până în momentul de faţă, s-au expus problemele întâmpinate pe perioada pandemiei şi, de asemenea, s-a mai pus în discuţie bugetul pentru anul viitor.

În ceea ce priveşte strict activitatea Clubului Sportiv Farul, pot spune că aceasta s-a desfăşurat conform regulilor şi ordinelor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Am respectat toate recomandările, nu am avut probleme deosebite, şi aici mă refer la cazuri de infectare în rândul personalului.

Sălile pe care le avem în patrimoniu sunt deschise şi funcţionale, accesul se face pe bază de triaj epidemiologic şi cu respectarea tuturor normelor impuse, astfel încât toată lumea să fie în siguranţă.

Iar pentru a merge la competiţii, conform reglementărilor fiecărei federaţii, sportivii şi antrenorii efectuează, cu 72 de ore înainte de a intra în concurs, testele pentru Covid-19”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul CS Farul, Sorin Başturea.

Conducătorul grupării alb-albastre a scos în evidenţă una dintre ameninţările reale specifice perioadei de pandemie.

„Ducem la ora actuală o mare bătălie - şi nu exagerez deloc folosind acest cuvânt! - pentru a păstra ce mai avem, facem mari eforturi pentru a ţine în curte sportivii, să nu o apuce pe alte căi. După mai bine de şase luni de pauză, tentaţiile sunt mari. Avem grupele de performanţă, avansaţi şi începători, ne dorim să le păstrăm complete, iar ideal ar fi să mărim numărul selecţiilor”, a precizat Sorin Başturea.

Cum să măreşti aria de selecţie

Numărul copiilor dornici de sport ar putea creşte, graţie voucherelor acordate de autorităţile centrale.

„În cadrul întâlnirii, am discutat şi despre voucherele în valoare de 300 de lei, pentru achiziţionare de echipament sportiv, care se acordă copiilor la prima legitimare într-un club sportiv. Legitimările vor fi centralizate, toată procedura derulându-se, la nivel local, prin intermediul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Pentru anul acesta, sunt prevăzute 30.000 de vouchere, iar pentru la anul, cifra ar putea creşte semnificativ, la 70.000, astfel încât, într-un an, să ajungem să avem, la nivel naţional, 100.000 de copii legitimaţi în premieră. Ar fi un lucru extraordinar să mărim atât de mult ulterior aria de selecţie pentru performanţă”, a explicat directorul CS Farul.



„Nu cer medalii!”


La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului spune că a dorit să afle direct de la sursă problemele cu care se confruntă cluburile, cât de mult le-a influenţat pandemia activitatea şi ce soluţii sunt propuse pentru ca lucrurile să funcţioneze mai bine.

„Am dorit să fac un apel tuturor pentru a menţine activitatea şi bazele deschise conform noilor reguli sanitare. Este un moment extrem de important, pentru că doar în cadrul cluburilor sportive se poate face sport în această perioadă. Momentan, situaţia este delicată în ceea ce priveşte practicarea sportului în cadrul sistemului de învăţământ şi, de aceea, responsabilitatea ne revine cu atât mai mult nouă.

Măsurile prevăzute în ordinul comun MTS-MS nu sunt imposibil de îndeplinit pentru a asigura deschiderea şi funcţionarea bazelor, totul depinde de felul în care se implică administratorii”, a spus Ionuţ Stroe.

Ministrul a precizat că, la acest moment, rezultatele nu sunt o prioritate: „Eu nu cer medalii, cer copii la sport, copii care să crească şi să se dezvolte sănătos, o parte din ei ajungând să fie campionii de mâine dacă vor alege să se dedice sportului de performanţă”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3842 secunde