Ce onoare! Constantina Diță, ambasador al Campionatului Mondial de semi-maraton

Miercuri, 14 Octombrie 2020, 17:33
59
Campioană olimpică la maraton și campioană mondială la semi-maraton, Constantina Diță a fost numită ambasador al Campionatului Mondial de semi-maraton de la Gdynia (Polonia), din 17 octombrie 2020, anunță site-ul oficial al World Athletics.

Născută pe 23 ianuarie 1970, Constantina Diță este campioană olimpică în proba de maraton, la ediția Beijing 2008, campioană mondială de semi-maraton, ediția Edmonton 2005, și medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de Atletism, în proba de maraton, ediția Helsinki 2005.

„A fost un sentiment fantastic să câștig o medalie de aur la o competiție majoră. Am fost surprinsă să câștig cu o diferență așa de mare, dar nu am făcut nimic special. Am alergat în ritmul meu. Poate pentru adversare a fost prea rece vremea, dar mie îmi place să alerg pe ploaie”, a declarat Constantina Diță despre trăirile avute în 2005, la succesul de la Edmonton.

Conform fra.ro, la Campionatul Mondial de semi-maraton, vor lua startul 283 de sportivi (157 la masculin și 126 la feminin) din 62 de țări. România va fi reprezentată la această competiție de șase sportivi - unul la masculin și cinci la feminin: Nicolae Soare, Adela Paulina Bălțoi, Liliana Maria Dragomir, Adriana Nelson, Elena Adelina Panaet și Roxana Elisabeta Rotaru. Pagina a fost generata in 0.3134 secunde