Ce ghinion! CS Phoenix-Știința, eliminată dramatic din Cupa României

163
Ce ghinion! CS Phoenix-Știința, eliminată dramatic din Cupa României - cepacat-1571945237.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța a fost eliminată dramatic din Cupa României. 


Fetele antrenate de Carmin Popa și Ramona Coroamă au întâlnit, miercuri seară, în deplasare, formația ACS KSE Târgu Secuiesc, în manșa a doua a primului tur din Cupa României. 


În prima partidă, constănțencele s-au impus, la Sala Sporturilor, cu scorul de 61-58 și aveau prima șansă la calificare înaintea meciului de la Târgu Secuiesc. Gazdele au prestat însă un baschet foarte bun și după ce la pauză au fost conduse cu 29-30, în ultimele două sferturi și-au revenit, iar la final s-au impus cu 58-54. 


În urma acestui rezultat, CS Phoenix-Știința a ratat calificarea în turul al doilea al Cupei României la un singur punct! O înfrângere dureroasă pentru echipa de la malul mării, însă o înfrângere care mai mult ca sigur le va ambiționa pe fete să își ridice nivelul jocului în campionat și să se lupte de la egal la egal cu celelalte echipe. 


Punctele echipei constănțene au fost înscrise de Katarina Matijevic 11, Vladinka Erak 11, Diana Vați 10, Andreea Beldian 8, Mădălina Geleriu 7, Drazana Vulic 5 și Andreea Mititelu 2. 


"Înfrângere dramatică suferită de fetele noastre la Târgu Secuiesc. Așa cum ne așteptam, meciul a fost unul extrem de dificil, iar avantajul celor trei puncte obținut la Constanța s-a dovedit a fi unul fragil. Victoria a părut că ne va reveni încă o dată, când mai rămăseseră trei minute de disputat. Din păcate pentru noi, efortul depus până în acel moment, coroborat cu o deplasare lungă și programul aglomerat din campionat, a făcut ca noi să cedăm inițiativa adversarelor noastre. Astfel, avantajul de pe tabelă a fost recuperat de covăsnence, care s-au impus în cele din urmă cu scorul de 58-54, obținând totodată și calificarea în faza următoare a competiției cu scorul general de 116-115. Tristețea este cu atât mai mare pentru noi cu cât visul nostru de a repeta performanța istorică din sezonul trecut a fost oprit acum de un singur punct. Acest lucru nu ne va face să dezarmăm și ne vom continua proiectul asumat, cu gândul că nu putem decât să progresăm, indiferent de rezultatul din teren", a transmis conducerea clubului constănțean. 


XXX 
După eliminarea din Cupa României, CS Phoenix-Știința își continuă acum drumul în Grupa Est a Ligii Naționale. 
Primul joc pentru fetele antrenate de Carmin Popa și Ramona Coroamă va fi pe data de 2 noiembrie, la Sala Sporturilor, cu CSM Târgoviște, echipă aflată pe locul patru în clasament. CS Phoenix-Știința este pe poziția a doua, cu șase puncte, având două victorii și două înfrângeri. Constănțencele s-au impus în fața echipelor Rapid București și Agronomia București și au pierdut duelurile cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioana en-titre, și CS Municipal Alexandria. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.659 secunde