Ce face Primăria Constanța cu banii? Aproape 4 milioane euro, pentru cluburile sportive

3058
10

Articole de la același autor

Așa cum era de așteptat, Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat, luni, toate cele 12 proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi, care privesc finanțarea mai multor structuri sportive din orașul Constanța.


Consilierii locali nu au avut foarte multe obiecții legate de proiecte, fiind trecute cu brio, spre mulțumirea conducătorilor aflați în sala "Remus Opreanu".


În capul listei s-a aflat Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța (handbal masculin), care a primit suma de 10.000.000 lei (aproximativ 2,2 milioane de euro). În expunerea de motive, dobrogenii își propun ca prin această sumă să se poată clasa în primele patru echipe din Liga Națională și Cupa României, să asigure un parcurs cât mai lung în Cupa EHF, o prezență notabilă a echipei secunde în Divizia A, și participarea la turneele finale ale echipelor de juniori l, ll, lll și IV, și minihandbal.


Locul secund în topul sumelor alocare este împărțit de Asociația Club Sportiv Tomitanii (rugby) și Clubul Sportiv Phoenix Constanța (baschet feminin) - câte 1.200.000 lei (260.000 euro). De altfel, singura obiecție a consilierilor locali a fost făcută împotriva proiectului privind CS Phoenix Constanța, echipă ce dorește înscrierea unei echipe de baschet feminin în Liga l (eșalon secund) ce ar urma să reprezinte orașul la nivel național. Consilierii PNL și independentul Andrei Popescu au cerut un amendament prin care suma oferită să fie înjumătățită. Amendamentul a fost respins, iar suma solicitată inițială a rămas în picioare.


O sumă apreciabilă a obținut și Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, echipă de fotbal promovată în Liga a lll-a, continuatoarea defunctei FC Farul - 900.000 lei (200.000 euro). Această sumă de bani a asigurat practic venirea în funcția de antrenor a lui Petre Grigoraș. 


Asociația Sportivă de Baschet Club Athletic Constanța a primit, de asemenea, o finanțare de la bugetul local de 800.000 lei (175.000 euro), Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia - 700.000 lei (155.000 euro), Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanța - 600.000 (130.000 euro), Clubul Sportiv Farul Constanța - 400.000 lei (90.000 euro), Asociația Club Sportiv Top Star TT Constanța (tenis de masă) - 300.000 lei (65.000 euro), la egalitate cu Asociația Club Sportiv Top Volei 05 Constanța. 


De asemenea, a primit fonduri și Asociația Județeană de Șah Constanța, cea care va aduce pe litoral Campionatul European de șah pentru juniori, în perioada 4-15 septembrie. Suma se ridică la 266.000 lei (58.000 euro). 


Lista alocărilor bugetare a fost închisă de Asociația Club Sportiv Selena SN Constanța - 90.000 lei (20.000 euro). Este prima dată e când echipa feminină de fotbal primește prijinul autorităților locale din Constanța.


Per total, Consiliul Local Municipal Constanța va susține sportul cu un buget total de aproximativ 3,7 milioane de euro, din care mai mult de jumătate (2,2 milioane de euro) se va îndrepta către handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, singură echipă din Constanța angrenată în cupele europene. 


Comentează știrea

17 Nëntori
1 august 2017
Conducatorii de cluburi(de noapte)

Cu toate ca orasul arata precum Beirutul de Vest dupa un tir de katiusa lansat de Hezbollah, e bine ca se dau 4 milioane ptr sustinerea sportului. Problema este cum se aloca acesti bani.In lumea capitalista ("imperialisti , exploatatori ,DAR EFICIENTI!"),primariile,CL-urile etc , ajuta sportul local prin investitii: stadioane, sali de sport, bazine de inot etc .Aceasta este datoria sefilor de la primarie , de a creea infrastructura necesara, nu de a deveni sponsori sau mai rau patroni ( vezi cazul Rapid -"care va fi membra de partid").Cel care trebuie sa aduca bani la un club,sa aduca sponsori ,sa aduca actionari potenti financiar, este managerul. Esti manager adevarat, faci performanta ,transformi clubul in societate pe actiuni, si iesi pe bursa la BVB.Acolo vezi adevarata valoare a clubului.De ex.Man Utd. plc. este cotata la bursa din NY.AS Roma,Borussia Dortmund Gmbh&Co, sunt si ele cotate la bursa.Performantele lor atrag investitori,iar autoritatile locale investesc banii in infrastructura. Imi pare rau sa spun,dar eu nu vad nicio diferenta de mentalitate dintre acesti conducatori de cluburi si asistatii sociali din ghetoul HC.In loc sa caute solutii viabile ,si sa creasca performanta cluburilor stau la mana intinsa ,poate pica cate ceva. Stadionul Farul facut praf,cel de pe Badea Cartan si mai si,CSS1 un dezastru total,sala sporturilor o ruina,bazele sportive de la Baza Triunghi sau " Parcul pionierilor",pline de balarii si lasate in paragina, ce ne facem cu ele?Iar o sa facem naveta prin Bucuresti sau prin alte localitati(La Alexandria unde s-au gasit bani de sala de sport si stadion)?Zi domn primar,iar ne facem palat si WC in fundul curtii? PS."Investiția într-un teren de baschet ajunge la 50.000 de euro. Un teren cu suprafață de beton și un coș costă 5.000 de euro" -Ziarul Financiar. Investeste 1 milion de euro , si construieste cate un teren in fiecare scoala si liceu.In max 5 ani vei avea cel putin 5 baschetbalisti de talia lui Cernat sau ca "Gil" Baiceanu. Domn primar ,tu trebuie sa le dai undita ,sa pescuiasca si sa vanda pestele sa faca rost de bani este treaba lor a managerilor.Capisci?

@17 Nëntori
1 august 2017
Dreamland

Toate bune si frumoase, dar cum noi traim in Never Never Land, asa ceva nu o sa se intample (prea curand ?). Iar treaba cu sponsorii, bursa si alte chestii de-astea, o fi valabila poate peste gardul de la granita Ungariei, fiindca aici, chiar daca ai fi managerul secolului, nu o sa gasesti pe nimeni din asa-zisii mari patroni si oameni de afaceri (de carton ?) care sa-ti investeasca in sport - in primul rand fiindca nu vor sa-si risipeasca banii furati cu atata truda, iar in al doilea rand fiindca la noi cultura sportului este deja pe cale de disparitie - toti asa-zisii patronii prefera un gratar, o manea, un concediu prin nu stiu ce insule exotice, masini de fite, etc (asta bineninteles pana nu ii aduna DNA-ul). Asa incat sportul nostru ramane la mila celor care impart bani publici si atat - si ce folos sa ai stadioane, sali, terenuri moderne, daca nu ai echipe competitive, care sa-ti aduca spectatori dornici de spectacol sportiv ? Noi la Constanta, cand am avut echipe bune ne-am batut joc de ele (vezi echipele de volei feminin si masculin, rugby,etc.), iar altii pe la Bucuresti (tot cu bani publici) fac superechipe! Macar de-am face si noi la Constanta la fel!

Dan
1 august 2017
Ce impartire e asta ?

1200000 la baschet feminin, care nu are nici o treaba cu traditia sportiva a Constantei, si DOAR 600000 pentru handbalul feminin, care de ani de zile a facut cinste sportului constantean ???? Pai si daca ai calcula ca prostu' doar la cati sportivi are o echipa de baschet si handbal (5 fata de 7) si tot este rusinos sa dai dublu la un club care nu inseamna nimic in Constanta! Unde mai pui ca tot atata se da la rugby, unde sunt 15 jucatori intr-o echipa !!!! si unde teoretic se doreste readucerea echipei in Super Liga, ca o continuatare a brandului Farul. Bravos natiune - si ne mai miram ca nu avem sport in Constanta si bani se dau pe pile si relatii! Cine stie cine sunt aia de la Phoenix si ce smenuri fac cu tovarasii din Consiliu ! Tineti-o tot asa, ca o sa ajungem fara nici macar o echipa in primele ligi in viitorul apropiat!

europeanu
1 august 2017
Hotii din primarie

E o impartire a la hotul de fagadau care, in traditia taticului hot mazare, asteapta para-ndaratul. Nu e clar ?

Răspuns la: Ce impartire e asta ?
Adăugat de : Dan, 1 august 2017
1200000 la baschet feminin, care nu are nici o treaba cu traditia sportiva a Constantei, si DOAR 600000 pentru handbalul feminin, care de ani de zile...
Constanta
1 august 2017
Banii se vor intoarce de unde au plecat

Pacat ca oameni cu asa o gandire nu fac politica. Am avea si noi o viata mai buna. Aceasta impartire a banilor mie nu-mi creste calitatea vietii cu nimic. Eu, de exemplu, mi as fi dorit sa avem piste de biciclete si asa cum ati spus in comentariu nisre terenuri de sport, bazine de inot pe care sa le putem folosi si noi.

Răspuns la: Conducatorii de cluburi(de noapte)
Adăugat de : 17 Nëntori, 1 august 2017
Cu toate ca orasul arata precum Beirutul de Vest dupa un tir de katiusa lansat de Hezbollah, e bine ca se dau 4 milioane ptr sustinerea sportului. ...
Nae
1 august 2017
O veste buna

Spor la treaba CCC !!!

Corect?
1 august 2017
Prioritati

Medali la CM si CE aduc alte discipline, alte cluburi!

Mda
1 august 2017
Medalii

N-ai cu cine !

Răspuns la: Prioritati
Adăugat de : Corect?, 1 august 2017
Medali la CM si CE aduc alte discipline, alte cluburi!
Marian
2 august 2017
Pai e normal sa comenteze Pnl de impartirea banilor in sport cand si echipa lor Atletic a luat bani?

Frustratul ala de Victoras macalas pe el de has vorbeste iar pe nas. A fost sa ia bani pentru echipa de basket de baieti si nu ia convenit cat a obtinut si ce sa vezi, hotul striga hotii. Au votat impotriva unui proiect pe sport fara sa il citeasca unde sunt multe rezultate bune. Hai sa vorbim ca sa vorbim. Ia ti has- tagul cu tine la sedinte ca stai prost cu nervii.

Secil
3 august 2017
Buget de liga nationala in liga 1 baschet fete

250.000 E pt o echipa de liga 1 baschet fete la Constanta, in conditiile in care de exemplu la Galati sau Alexandria cu 200.000 E joaca Liga Nationala plus Liga 1. De ce nu a primit si handbalul feminin aceeasi suma? Tot in esalonul secund joaca. Dar macar acolo e o echipa, la baschet fete nu exista nimic. Pacat, bani cheltuiti aiurea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde