Casillas, Totti și Gullit, printre ambasadorii care vor ajuta la tragerea la sorți a EURO 2020 de la București

867
Casillas, Totti și Gullit, printre ambasadorii care vor ajuta la tragerea la sorți a EURO 2020 de la București - skysportseuro4621467-1575025217.jpg

Articole recomandate

Martin Kallen, CEO al UEFA Events, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă susținută la sediul Federației Române de Fotbal, că foștii jucători Iker Casillas, Ruud Gullit și Francesco Totti se vor afla printre ambasadorii care vor ajuta la tragerea la sorți a grupelor EURO 2020, programată, sâmbătă, la Complexul Expozițional Romexpo din București, conform Agerpres.

Unsprezecele ideal pe care UEFA l-a invitat la București pentru acest eveniment este alcătuit din următorii foști internaționali: Iker Casillas (Spania) - John Sivebaek (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franța), Phillip Lahm (Germania) - Theodoros Zagorakis (Grecia), Joao Mario (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) - Andrei Arșavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).

"Sunt onorat să anunț prezența a 11 ambasadori speciali care îl vor ajuta, sâmbătă, pe directorul de competiții al UEFA, Giorgio Marchetti, la tragerea la sorți a grupelor EURO 2020 de la București. Iar pentru acest lucru am format un 1-4-4-2 formidabil. În poartă îl avem Iker Casillas, pe linia de fund îi avem pe Phillip Lahm, John Sivebaek, Ricardo Carvalho și Marcel Desailly, la mijloc pe Theodoros Zagorakis, Joao Mario, Karel Poborsky și Ruud Gullit, în timp ce în atac îi vom avea pe Andrei Arșavin și Francesco Totti. Deci acești foști jucători vor fi mâine la București și îl vor ajuta pe Giorgio la tragerea la sorți pentru a forma grupele EURO 2020", a spus Martin Kallen.

"Acest Campionat European este cel mai apropiat de fani din istorie. De aceea am invitat și 10 suporteri care îi vor reprezenta aici pe toți fanii care vor participa la această ediție a CE. Federația Română de Fotbal va anunța cine sunt cei 10 fani care au câștigat invitații la tragerea la sorți de mâine, dar și la primul meci care se va desfășura la București pe Arena Națională în cadrul EURO 2020", a adăugat reprezentantul UEFA.

Sâmbătă, de la ora 19:00, Romexpo va găzdui tragerea la sorți a grupelor Campionatului European 2020, cel mai important eveniment non-sportiv până la startul turneului.

Douăzeci de echipe naționale sunt deja cunoscute, calificându-se prin intermediul preliminariilor, iar alte patru vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Națiunilor la care va lua parte și reprezentativa României. "Tricolorii" trebuie să treacă de Islanda (26 martie) și de învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda și apoi de câștigătoarea dintre Bulgaria și Ungaria, România se va afla în Grupa C, la fel ca și o altă țară gazdă - Olanda. De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeași grupă.

Urnele s-au realizat pe baza performanței din grupele preliminare EURO 2020. Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află și 7 țări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câștigătoarea play-off-ului 'B' în care evoluează Irlanda va merge în Grupa E.

Câștigătoarele play-off-urilor "A" și "C", în care poate fi cel puțin una dintre România și Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilități la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului "C" va fi Scoția, atunci aceasta va merge în Grupa D. Ucraina nu va putea fi în aceeași grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în Grupa C, în timp ce Belgia va merge în Grupa B.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Națională din Capitală. Bucureștiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C și una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa națională a României va juca cel puțin două partide la București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5598 secunde