Precizări importante ale ministrului Tineretului şi Sportului

Cantonamentul înaintea meciurilor la sporturile de sală nu va mai fi obligatoriu

159
Cantonamentul înaintea meciurilor la sporturile de sală nu va mai fi obligatoriu - cantonament2-1600871317.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, consideră că noile norme care trebuie respectate în contextul pandemiei de Covid-19 şi prin care se permite desfăşurarea competiţiilor la sporturile de contact aduc o egalitate în sportul românesc. El a precizat ca noutate a acestor norme, eliminarea obligativităţii unui cantonament înaintea meciurilor la sporturile de sală.

„La sporturile în sală, pe durata competiţiei va fi necesar un rezultat negativ la teste fără a mai fi nevoie de acea perioadă de izolare de două săptămâni. Eu mă aştept ca, prin această măsură, cei din cluburi, federaţii şi sportivii să preia o mare parte a responsabilităţii unui control mult mai riguros, o anumită disciplină de care este nevoie care să limiteze o posibilă expunere a sportivilor la coronavirus”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Ionuţ Stroe.

Referitor la sporturile de contact, Stroe a spus că sportivii vor avea nevoie de un rezultat negativ la testul Covid-19 cu 48 de ore înaintea competiţiei.

XXX

Ministrul Tineretului şi Sportului a precizat că, după 1 octombrie, va fi făcută o analiză la nivel guvernamental în urma căreia se va decide data de la care suporterilor le va fi permis accesul în arenele sportive.

„După 1 octombrie, vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare şi începutul şcolii. Factorul de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane va fi influenţat de numărul infectărilor. Nu vreau să avansez scenarii, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide”, a explicat ministrul Ionuţ Stroe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5577 secunde