Canotaj, Europene / Elisabeta Lipă: „E rândul seniorilor să îşi demonstreze valoarea”

119

Articole de la același autor

România participă cu 12 echipaje la Campionatele Europene de canotaj la seniori, competiție care se desfășoară, în perioada 9 - 11 octombrie, la Poznan (Polonia). Delegaţia ţării noastre este alcătuită din 45 de sportivi, la care se adaugă 15 membri ai colectivului tehnic și doi delegați la Congresul European.

XXX

În urma Campionatelor Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 5-6 septembrie, la Duisburg (Germania), sportivii români au obținut 10 medalii, dintre care cinci de aur, trei de argint și două de bronz. România s-a clasat astfel pe locul 1 pe națiuni în probele olimpice.

Nici juniorii nu s-au lăsat mai prejos, obținând şapte medalii la Europenele de la Belgrad. Aceștia au obținut cinci medalii de aur, două medalii de argint, de două ori locul 4 și o dată locul 5 în Finalele A. Astfel, România s-a clasat pe locul 1 pe națiuni după numărul de medalii. Acum, așteptări mari există și din partea seniorilor.

„Acum este rândul seniorilor să ne arate valoarea lor. S-au antrenat foarte mult în toată această perioadă, le-a fost tare dor de atmosfera unei competiții, iar Campionatul European de la Poznan e prima și singura competiție internațională în 2020 pentru seniori. Sunt pregătiți să obțină rezultate bune, ca de fiecare dată. Noi suntem alături de ei și le urăm succes”, a declarat Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj.

Duminică, 11 octombrie 2020, între orele 13:30 și 16:30, finalele Campionatului European de canotaj la seniori pot fi urmărite în direct, pe postul de televiziune TVR 3. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5792 secunde