Când vor începe lucrările la LPS. "Mi-e teamă. Nu vreau să pățim ce s-a întâmplat la CSS"

1373
5

Articole de la același autor

În această toamnă, Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" urma să demareze procedurile de modernizare

ale căminului, în cadrul unui program de reabilitare coordonat de Primăria Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Proiectul există și demersurile sunt pornite, dar lucrările riscă să nu înceapă în acest an.

Lucrările de modernizare sunt ca o "mană cerească" pentru liceu. De ani de zile se aștepta ca cineva să-și întoarcă privirea și către unitatea de învățământ în sălile cărora au crescut mari sportivi români.

În urma acestor lucrări urmează să crească gradul de confort în internat, să ușureze munca la bucătărie, dar cel mai importat, să scadă din cheltuielile liceului pentru utilități.

Din cele spuse de directorul Andrei Szemerjai, este în plan să fie instalată o centrală termică pe gaz, să fie amenajate panouri solare pe acoperiș, totul pentru a reduce din plata utilităților. De asemenea, camerele vor fi amenajate pentru a putea găzdui patru elevi (în condițiile actuale stau și câte cinci sau șase), iar capacitatea cantinei va crește.

"Căminul se află în această condiție de aproape 20 de ani. Am mai cârpit noi cum am putut pentru a le putea asigura elevilor un minim de confort, dar nu se mai poate. Din punct de vedere al condițiilor, am rămas în urma liceelor sportive din țară, ciudat este că nu și la performanța sportivă. Mulți se miră cum facem noi performanță", a menționat Szemerjai.

Intențiile și proiecte par ambițioase și promițătoare, dar actele și demersurile de ordin administrativ încetinesc lucrurile.

Startul lucrărilor trebuia să fie dat în această toamnă, după cum se aștepta și directorul instituției, însă primarul Decebal Făgădău a estimat faptul că este probabil ca investiția să nu înceapă în acest an, ci abia în 2016.

"Valoarea totală a reabilitării internatului, cantinei, corpul de legătură și dotări va fi puțin peste 10 milioane de lei. Urmează ca în perioada următoare să pornim licitațiile pentru proiectant și firma de construcții. Estimăm ca lucrările să înceapă anul viitor, dar dacă ne ajută Dumnezeu și nu sunt piedici în demersuri, pot începe și mai devreme", a declarat Decebal Făgădău, pentru "Cuget Liber".

Perioada desfășurării lucrărilor este de maxim 12 luni de la data începerii. Se va lucra pe tronsoane, astfel încât elevii cazați să nu fie afectați.

Andrei Szemerjai are inima îndoită cu privire la acest proiect și îi este teamă ca nu cumva să rămână cu șantierul în curte. În Constanța a fost creat un astfel de precedent - sala de sport a Clubului Școlar Sportiv nr. 1, care nu este finalizată nici după șase ani.

"Eu le-am spus teama mea. Nu vreau să pățim ce s-a întâmplat la CSS. Mai bine nu ne mai apucăm dacă nu avem certitudinea că se duce la bun sfârșit. De internatul acesta depinde activitatea multor secții. Haltere, canotaj, rugby sunt doar câteva dintre secțiile a căror copii sunt găzduiți în cămin, iar acești copii provin din mediul rural, astfel că dacă se pornesc lucrările și, Doamne ferește, se sistează, aceste discipline vor avea de suferit", a mai adăugat directorul de la LPS.

Primarul interimar al Constanței este însă optimist cu privire la acest proiect și a menționat faptul că va susține activitatea liceului, deoarece este un laborator de campioni, care merită să fie ajutat în creșterea următorilor sportivi.

"LPS este o fabrică de campioni și va primi ce va merita. Nimeni nu are de unde să știe ce va fi, însă nu cred că va face nimeni ceva contra. În momentul de față nu mai pot fi făcute jocuri. Se va urmări finalizarea proiectelor începute, nu sistarea lor și pornirea altora", a menționat Făgădău.

Comentează știrea

adi
11 august 2015
anunt

Căutam Operatori calculator pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă aprox. 3 ore pe zi. Cerințe: - cunoștinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - răbdare - seriozitate .Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail(contactați-mă doar pe e-mail). Acolo veți găsi toate răspunsurile la toate întrebările atât timp cât citiți cursurile. Veți trece mai întâi prin instruire, apoi care doriți, o să începeți să lucrați. Program part-time. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

delgado
11 august 2015
Ajuta-ti familia!

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. NU este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Oferim sanse reale de avansare in cariera! Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Programul de lucru este flexibil. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Sunt suficiente studiile medii. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Solicitati acum mai multe detalii adresa de email: [email protected]

daniela
11 august 2015
Cautam colaboratori

Cautam colaboratori pentru publicare anunturii Se lucreaza comod de acasa maxim 3 ore pe zi,in functie de abilitati Cerinte:necesar calculator -conexiune internet -rabdare -cunostinte minime PC -seriozitate -perseverenta -atentie la detalii Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti,o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Important:nu cereti detalii pe facebook. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pt. infor****** trimiteti textul ,,info" la adresa : [email protected] Oferim si solicitam seriozitate.In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24 ore.

robillard
11 august 2015
Oferta de împrumut între special grave și cinstit

Alo Împrumut de 2.000 € 3 milioane € pentru oricine capabil să ramburseze cu interes oferta privat are o rată scăzută de 3%. Suntem persoane care oferă împrumuturi între persoane fizice care au nevoie de serios pentru întreprinderile mici investiții personale interes doar în suma solicitată rata. Ne face împrumuturi locale și împrumuturi internaționale la oameni peste tot în lume. Organizatia noastra nu este o bancă și nu nu nécessitons multe documente. Împrumut corect și cinstit și de încredere. Contactati-ne azi și să ne spui suma de bani pe care doriți să plătiți. Suntem gata pentru a satisface: [email protected]

mihaela
31 august 2015
Castiguri rapide si sigure

Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde