Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Montreal, anulate

935
Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Montreal, anulate - dddd-1584000901.jpg

Articole recomandate

Guvernul din Quebec a anunțat miercuri anularea Campionatelor Mondiale de patinaj artistic, prevăzute între 16 și 22 martie la Montreal, din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres. "Campionatele Mondiale de patinaj artistic prevăzute la Montreal, săptămâna viitoare, sunt anulate", a declarat ministrul Sănătății din Quebec, Danielle McCann, invocând "potențiala transmitere a virusului unui număr important de persoane" în timpul evenimentului.

Federația internațională de patinaj artistic (ISU) a anunțat că va reevalua "în următoarele săptămâni" posibilitatea organizării evenimentului mai târziu în acest an, "dar nu înainte de luna octombrie" și că va rămâne într-un contact strâns cu Federația canadiană, înainte de a lua o decizie.

Aproximativ 200 de patinatori din 50 de țări erau așteptați la Mondialele care au urmau să se desfășoare la arena Centre Bell din Montreal.

În Canada au fost confirmate 100 de cazuri de infectare cu Covid-19, opt dintre ele în Quebec, și un deces.

Danielle McCann a invocat, totodată, faptul că "anumiți participanți" așteptați proveneau "din țări în care există o transmisie locală a virusului" și unde "accesul la teste de laborator și la tratament ar putea fi limitat". Evenimentul "poate contribui la răspândirea geografică a virsului", a subliniat ministrul canadian.

Sâmbătă, Federația internațională de hochei pe gheață a anunțat anularea Campionatului Mondial feminin, prevăzut între 31 martie și 10 aprilie, în Nova Scotia, provincie din estul Canadei, tot din cauza Covid-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7212 secunde