Calificarea se joacă la Lisabona! HC Dobrogea Sud zboară spre grupele EHF European League

282
Calificarea se joacă la Lisabona! HC Dobrogea Sud zboară spre grupele EHF European League - handbal2-1601223457.jpg

Articole de la același autor

Tonus bun la antrenamente, încredere și determinare. Este starea de spirit înainte de meciul decisiv de la Lisabona, unde HC Dobrogea Sud va lupta, mâine seară, de la ora 21.45, cu Sporting, pentru calificarea în grupele EHF European League.

Patru zile, de joi până duminică, cinci sesiuni de antrenamente, la Sala Sporturilor şi în sala de forţă. Sub atenta supraveghere a antrenorului Djordje Cirkovic, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud au tras tare la pregătire, pentru a corecta greşelile comise în meciul tur cu Sporting, de la Sala Sporturilor. Manşa întâi a turului doi preliminar al EHF European League s-a terminat la egalitate, scor 27-27, un rezultat care menţine ambele formaţii în lupta pentru calificare.

„Mergem la Lisabona să ne batem! Eu spun că nu s-au diminuat șansele de calificare după egalul de acasă. Ne așteaptă un meci greu acolo, dar avem șansa noastră și suntem hotărâţi să o fructificăm la maximum. Toți băieții sunt apți de joc și hotărâți să facă un meci foarte bun la Palatul Sporturilor «Joao Rocha»”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

„Nu pot spune că este un rezultat bun, pentru că nu am câștigat, dar vom putea decide calificarea la noi acasă, ceea ce este foarte bine. Sunt convins că vom rezolva cu calm și luciditate”, a declarat, la rândul său, după meciul de la Constanţa, antrenorul echipei lusitane, Rui Silva.

Echipa constănţeană va zbura, în această dimineață, la ora 6.15, de pe aeroportul „Henri Coandă” din București, cu escală la Frankfurt, spre Lisabona, unde va ajunge la ora 11.15. Seara, jucătorii vor efectua antrenamentul de acomodare, la ora partidei.

Partida Sporting Lisabona - HC Dobrogea Sud se va disputa, mâine, de la ora 21.45 (ora României), fiind transmisă în direct de Digi Sport 4. Arbitrează o brigadă din Germania, alcătuită din Fabian Baumgart și Sascha Wild.

Sporting, victorioasă în week-end

În timp ce Liga Naţională masculină este întreruptă, handbaliştii constănţeni având programate doar antrenamente, Sporting Lisabona a susţinut un meci oficial în week-end.

„Leii” au întâlnit, sâmbătă seară, la Palatul Sporturilor „Joao Rocha”, pe ABC Braga, în etapa a 3-a din prima ligă portugheză. Sporting a început ezitant partida, a fost condusă până la 7-8, apoi a călcat acceleraţia, s-a desprins la 26-20, iar pe final a mai redus motoarele, tabela „îngheţând” la 32-29.

După această a treia victorie consecutivă în campionat, Sporting ocupă locul doi în clasament, în urma celor de la Porto, dar înaintea Benficăi. Toate cele trei echipe sunt neînvinse în actuala stagiune, departajarea făcându-se la golaveraj.

XXX

Reluarea competițiilor de handbal în România continuă prin Turneul Ligii Zimbrilor (etapele 4-9), programat să se desfăşoare, în perioada 4-11 octombrie, la Sfântu Gheorghe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4497 secunde