BTA: Simona Halep, printre cei 11 români nominalizați la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani

140
BTA: Simona Halep, printre cei 11 români nominalizați la titlul de cel mai bun sportiv din Balcani - simonahalep-1574784230.jpg

Articole recomandate

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial și câștigătoarea titlului la Wimbledon anul acesta, a fost nominalizată printre candidații la titlul de cel mai bun sportiv din 2019, în ancheta agenției bulgare de știri BTA, informează Agerpres.


La cea de-a 47-a ediție a anchetei "Top 10 sportivi din Balcani în 2019" au mai fost nominalizați și alți sportivi români cu rezultate în anul care se încheie: luptătoarea Alina Vuc (vicecampioană mondială la cat. 50 kg), scrimera Bianca Pascu (medaliată cu bronz la sabie la Mondiale), halterofila Loredana Toma (bronz la Mondiale și campioană europeană la cat. 64 kg), pugilista Lăcrămioara Perijoc (campioană europeană la cat. 54 kg), halterofila Elena Andrieș (campioană europeană la cat. 49 kg), luptătorii Florin Tița (vicecampion european la cat. 55 kg, greco-romane), Kriszta Incze (vicecampioană europeană la cat. 65 kg), trăgătoarea Laura Coman (campioană euroopeană la pușcă aer comprimat 10 m), tenismanul Horia Tecău (două titluri ATP la dublu) și handbalista Crina Pintea (câștigătoarea Ligii Campionilor cu Gyori Audi ETO KC, cel mai bun pivot al competiției).


Au mai fost nominalizați sportivi de top din celelalte țări balcanice, Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia și Turcia. Cei mai cunoscuți sunt tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, baschetbalistul grec Giannis Antetokounmpo, tenismanul sârb Novak Djokovic, luptătorii turci Riza Kayaalp, Taha Akgul etc.


În 2018, laureatul anchetei a fost căpitanul echipei de fotbal a Croației, Luka Modric, după ce a jucat finala Cupei Mondiale și a cucerit Liga Campionilor cu Real Madrid. Simona Halep s-a clasat a treia, după ce în 2017 a fost a doua.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5372 secunde