Brandul HCM Constanța dispare! Se va înființa un nou club de handbal

1115
Brandul HCM Constanța dispare!  Se va înființa un nou club de handbal - hcm-1436374323.jpg

Articole de la același autor

HCM Constanța este pe cale de a deveni istorie.

Apar tot mai multe zvonuri despre desființarea echipei, conducerea clubului nu prezintă niciun punct de vedere, iar informații despre acel mult așteptat nou club nu apar. După încheierea sezonului 2014-2015, în care echipa s-a clasat pe locul șase, la HCM s-a instalat "silenzio stampa".

La ultima conferință organizată de HCM Constanța, directorul executiv Nurhan Ali a declarat că se va înființa un nou club, însă de atunci și până acum nimeni nu a mai spus nimic cu privire la acest aspect.

În ultimul timp, au apărut tot mai multe zvonuri despre faptul că HCM Constanța s-ar desființa, dar nu s-a anunțat nimic oficial despre noul club. Dacă noua structură sportivă va avea o altă titulatură, atunci va trebui să evolueze în liga inferioară, nu în Liga Națională; dacă păstrează numele de HCM, atunci noul club va prelua și datoriile de sute de mii de euro. Astfel, au început să apară și zvonuri despre retragerea echipei constănțene din Liga Națională.

Contactat telefonic de "Cuget Liber", secretarul general al Federației Române de Handbal, Mihail Bocan, a declarat: "Nu am primit nicio înștiințare de la clubul din Constanța. Până pe 17 iulie se trimit cererile de înscriere. Dacă trimit până pe 17 iulie o adresă că nu se înscriu ori dacă nu se înscriu până atunci, înseamnă că așa e. Momentan, nu am nicio comunicare referitoare la faptul că se înscriu sau nu".

În continuare, directorul executiv al clu-bului constănțean nu a putut fi contactat.

v v v

În condițiile în care conducerea HCM tace, Claudiu Teliceanu, directorul executiv al Direcției Județene de Sport și Tineret Constanța, a declarat, pentru "Cuget Liber": "Există niște discuții despre înființarea unui nou club în care să-și desfășoare activitatea câțiva din foștii sportivi de la HCM, care să aibă o puternică zonă de copii și tineret. Probabil o vor lua de la început".

Despre neprezentarea echipei în Liga Națională, Teliceanu a continuat: "Este foarte probabil. Sunt mai mulți factori la mijloc, printre care datorii care nu puteau fi plătite. Cert este faptul că situația în care se află actualul club este una dificilă".

De altfel, se zvonește că președintele noului club va fi Ionuț Rudi Stănescu. Teliceanu a adăugat faptul că sunt jucători care vor să plece și alții care vor să continue.

"Sunt unii jucători care vor să plece și alții care vor să rămână și să ajute. Știu că în acest demers de a înființa un nou club va fi și Rudi", a adăugat directorul DJST Constanța.

v v v

Dacă noua entitate sportivă va înscrie o echipă în Divizia A masculină de handbal, pentru a ajunge la performanța pe care HCM a avut-o de-a lungul timpului, este nevoie de mult timp, dar și de mulți bani.

"Dacă vin cu proiecte, noi vom finanța. Personal, nu vreau să implic Consiliul Județean ca și acționar în niciun club. Nu știu de nicio structură. Dacă vor dori finanțare, va trebui să aibă un proiect și dacă plenul consiliului aprobă, atunci vor fi finanțați. Nu contează performanța, dacă e în Ligă sau în Divizia A, noi o recompensăm, însă depinde de buget. Deocamdată, nu există nicio solicitare", a afirmat Cristinel Dragomir, președintele interimar al Consiliului Județean Constanța.

Până una alta, antrenorul Zvonko Sundovski a semnat cu CSM București, fiind urmat și de Marko Isakovic. De asemenea, se pare că la echipa bucureșteană vor veni și ibericul Javier Humet și Laurențiu Toma. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3056 secunde