Box / Cosmin Gîrleanu, în semifinalele Campionatelor Europene din Italia

Marţi, 22 Iunie 2021, 12:36
239
Pugilistul român Cosmin Gîrleanu și-a respectat statutul de cap de serie nr. 2 şi s-a calificat în semifinalele categoriei 52 kg la Campionatele Europene Under-22 de la Roseto degli Abruzzi (Italia), după ce l-a învins la puncte pe belgianul Zakaria Boudhi.

„A fost o decizie unanimă în favoarea românului, cu patru arbitri care i-au dat chiar cu 10-8 runda a doua (doi i-au dat 10-8 și în R1). Belgianul, care uimise runda trecută, surclasându-l pe reprezentantul Scoției, n-a avut nicio șansă în fața lui Gîrleanu, mai motivat, mai puternic, mai tehnic”, au transmis reprezentanţii Federaţiei Române de Box.

Cosmin Gîrleanu, care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo, şi-a asigurat medalia de bronz şi va boxa în semifinale, marţi, 22 iunie, cu rusul Ahtem Zakirov.

Tot marţi, va urca în ring şi Alexandra Maria Petcu, în semifinalele categoriei 81 kg, împotriva ucrainencei Olesia Krisiuk.

România a aliniat la Campionatele Europene U22 10 sportivi - cinci la masculin şi cinci la feminin -, trei antrenori şi un arbitru.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Box 

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde