Box / Claudia Nechita şi Lăcrămioara Perijoc, medaliate la Balkan Tournament de la Sofia

208
Box / Claudia Nechita şi Lăcrămioara Perijoc, medaliate la Balkan Tournament de la Sofia - 24445167424847442649939553440429-1634126092.jpg

Articole de la același autor

Balkan Tournament de la Sofia a fost ultimul turneu major la care au participat, în pregătirea Mondialelor din Turcia, componentele lotului naţional de box al României: Claudia Nechita, Lăcrămioara Perijoc și Cristina Cosma.

Bilanțul delegației tricolore a fost de două medalii, una de bronz (Lăcrămioara Perijoc) și una de argint (Claudia Nechita), însă în palmares se mai pot contabiliza pentru Nechita și trei victorii impresionante, între care una în fața campioanei Asiei ediția 2021 și una contra unei vicecampioane mondiale, informează Federaţia Română de Box.

După victoria de debut în fața Szabinei Szucz (Ungaria), în sferturi, Claudia Nechita a întâlnit cea mai bună pugilistă a Asiei la 57 kg, Sitora Turdibekova (Uzbekistan), de care a trecut la capătul unui meci de mare luptă. Pentru calificarea în ultimul act, Nechita a trebuit să mai facă o demonstrație de forță, contra vicecampioanei mondiale Liudmila Vorontsova (Rusia), de care a trecut cu 3-2.

În ultimul act al competiției, s-au întâlnit astfel principalele favorite la jackpotul de 100.000 de dolari, de la Mondiale, Claudia Nechita și Stanemira Petrova. De această dată, trei dintre cei cinci arbitri au văzut-o câștigătoare pe reprezentanta Bulgariei.

Înscrisă la acest turneu tot la 57 de kg, Lăcrămioara Perijoc a arătat și ea o mare poftă de luptă, calificându-se în semifinale după o victorie fără drept de apel în fața Karinei Khazhikanova (Rusia). O victorie atât de muncită, încât a rămas și cu ușoare probleme medicale, iar antrenorul Adrian Lăcătuș a preferat să nu forțeze o finală românească la Sofia, pentru ca Lăcrămioara să poată fi aptă sută la sută la Campionatul Mondial, unde va concura la 54 de kilograme.

Din păcate, Cristina Cosma a avut parte de la debut de o adversară de top, Valentina Bustamante eliminând-o pe sportiva României încă din sferturi.

A 7-a ediție a Balkan Tournament a avut loc în capitala Bulgariei, Sofia, cu 16 echipe naționale la start: Bulgaria, Chile, Anglia, Finlanda, Franța, Germania, Ungaria, Italia, Kosovo, Norvegia, România, Rusia, Slovenia, Elveția, Uzbekistan și Țara Galilor.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Box 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7766 secunde