Bobul pilotat de Andreea Grecu, în Top 10 la Campionatul Mondial

269
Bobul pilotat de Andreea Grecu, în Top 10 la Campionatul Mondial - bobul-1612882419.jpg

Articole de la același autor

Patru manșe la Campionatul Mondial de la Altenberg (Germania). Pe cea mai lungă pârtie artificială din lume, cu o tehnicitate deosebită, echipajul feminin de bob dublu al României, pilotat de Andreea Grecu, a reuşit performanţa de a termina în Top 10.

Echipajul feminin de bob 2 persoane al României, pilotat de Andreea Grecu şi având-o drept împingător pe Katharina Wick, s-a clasat pe locul opt la Campionatele Mondiale de bob și skeleton, ediţia de anul acesta fiind găzduită de staţiunea germană Altenberg.

În cele patru manșe, programate pe parcursul a două zile, sportivele antrenate de profesorul Paul Neagu s-au descurcat foarte bine. Ele au avut o coborâre excelentă în manșa a doua, pe care au terminat-o pe locul trei, au fost pe locul şase în manșa a treia și de două ori au încheiat pe locul 12.

Medalia de aur a revenit echipajului american Kally Humphries / Lolo Jones, în timp ce Germania şi-a adjudecat medaliile de argint și bronz, prin echipajele Kim Kalicki / Ann-Christin Strack, respectiv Laura Nolte / Deborah Levi.

„După locul cinci la Campionatele Europene, iată că a venit şi acest loc opt la Campionatele Mondiale. A fost un sezon greu, dar aceste rezultate ne dau speranța că se poate mai bine.

Doar trei națiuni sunt în fața noastră, toate având baze sportive de pregătire de excepţie: Germania, cu patru pârtii de bob (Oberhof, Winterberg, Altenberg și Konigssee), SUA, cu două pârtii (Lake Placid și Salt Lake City) şi Austria, cu pista olimpică Innsbruck.
Urmăm noi, cu sportive care vor să facă sport! «Locomotiva» acestor rezultate este pilotul Andreea Grecu. Muncă și iar muncă! Aici este secretul rezultatelor ei.

Trebuie subliniat şi faptul că, în acest sezon, am primit materiale noi, iar fetele au nevoie de timp pentru a se obișnui cu aceste materiale”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, antrenorul lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu.

O premieră istorică

Săptămâna aceasta este una extrem de importantă pentru sportivele pregătite de tehnicianul constănţean. Astfel, luni, 8 februarie, tot la Altenberg, au început antrenamentele oficiale pentru Campionatele Mondiale de monobob.

„Să conduci un monobob pe pârtia din Altenberg este o mare performanță. Așteptăm cu nerăbdare concursul, iar Andreea are să fie primul pilot care, la primul antrenament oficial, la primul Campionat Mondial, se dă cu monobobul. Este o premieră istorică!”, a precizat profesorul Paul Neagu.

Campionatele Mondiale de monobob vor avea loc sâmbătă, 13 februarie, respectiv duminică, 14 februarie, în staţiunea Altenberg.

XXX

Tot la Campionatele Mondiale de bob şi skeleton de la Altenberg, România a mai obţinut un loc 17, în proba de bob dublu masculin.

După primele două manşe, pilotul Mihai Cristian Tentea şi împingătorul Ciprian Nicolae Daroczi se aflau pe locul 19 (din 25 de echipaje), însă în ultimele două manşe, Tentea a făcut pereche cu Raul Constantin Dobre, terminând pe 18 manşa a treia şi pe 12 în ultima.

Podiumul a fost acaparat integral de reprezentanţii Germaniei. Francesco Friedrich şi Alexander Schueller sunt noii campioni ai lumii, urmaţi, în ordine, de echipajele Johannes Lochner / Eric Franke şi Hans Peter Hannighofer / Christian Roeder. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.55 secunde