Beckham are statuie în fața stadionului lui Los Angeles Galaxy

179
Beckham are statuie în fața stadionului lui Los Angeles Galaxy - a20190303t045051z1361786287nocid-1551620421.jpg

Articole recomandate

David Beckham, fostă vedetă a fotbalului englez, are de sâmbătă statuie în fața stadionului lui Los Angeles Galaxy, echipa din campionatul nord-american, MLS, la care a jucat între 2007 și 2012, informează AFP.

Beckham este primul fotbalist onorat astfel în SUA. Statuia îl reprezintă când execută una dintre celebrele sale lovituri libere.

"Vreau să mulțumesc clubului și celor care au realizat această statuie, fiindcă datorită lor voi rămâne mereu tânăr", a spus zâmbind fostul mijlocaș, care s-a retras în 2013 după un ultim sezon la PSG.

"Când mă gândesc la Los Angeles și la Galaxy, cuvântul care-mi vine imediat în minte este familie, am fost primit cu brațele deschise și am și acum impresia că fac parte din această familie", a continuat Beckham, sub privirile soției sale, Victoria, fostă componentă a formației Spice Girls, devenită creatoare de modă.

"Când am venit în Statele Unite, am vrut ca victoriile mele să nu se limiteze la cele de pe teren. Am vrut să iau parte la dezvoltarea MLS și a fotbalului în această țară, am vrut să conving alți jucători să vină și alte echipe să se înființeze. Cred că ne-am atins acest obiectiv, deși mai sunt multe" de făcut, a spus el.

Beckham a fost elogiat apoi de Bruce Arena, fostul său antrenor.

Statuia a fost dezvelită cu ocazia deschiderii noului sezon din MLS.

Fostul jucător al lui Manchester United și Real Madrid a devenit în 2007 primul star european care s-a alăturat MLS, câștigând două titluri (2011, 2012) în cei șase ani petrecuți la Galaxy. Venirea sa în SUA a oferit credibilitate acestei ligi și a pregătit terenul pentru sosirea altor jucători europeni de top.

În vârstă de 43 ani, Beckham este patron al echipei Inter Miami CF, ce se va alătura MLS în anul 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4486 secunde