BC Athletic se pregătește pentru un sezon atipic. "Va fi foarte greu pentru toate echipele"

131
BC Athletic se pregătește pentru un sezon atipic.

Articole de la același autor

Baschet Club Athletic Constanța se află în așteptarea unui sezon extrem de dificil, care se va desfășura sub un format nou și în care sportivii, împreună cu staff-ul tehnic, vor fi nevoiți să respecte o serie de reguli stricte.

Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății au semnat un ordin comun pentru reluarea competițiilor sportive, în contextul pandemiei de coronavirus. Ordinul a fost trimis spre aprobare Camerei Deputaților și prevede modul în care se vor desfășura competițiile sportive profesioniste atât în spații închise, cât și în aer liber, bazine acoperite și în aer liber sau săli de fitness și aerobic.

Astfel, în ceea ce privește competițiile sportive care se desfășoară în spații închise, cum este și cazul baschetului, echipele participante vor avea nevoie de un cantonament de 14 zile, în care toate testele RT-PCR să iasă negative, pentru ca meciurile să se poată desfășura. După ce se obțin două rezultate negative, atât jucătorii, cât și reprezentanții organizatorilor competițiilor au recomandarea să stea în regim de cantonament pe toată durata sezonului. Acest lucru, în baschet, ar însemna măcar șapte luni, dacă Ligile Naționale vor debuta în noiembrie, după cum arată Federația Română de Baschet.

În ceea ce privește transportul de la hotelurile unde sunt cazate echipele și spațiul de antrenament și meciuri, fiecare echipă se va deplasa cu un autocar propriu, la ore diferite, pentru a evita aglomerația. Accesul în săli va fi limitat doar la jucători, staff-ul tehnic, oficialii partidei, personal auxiliar esențial pentru desfășurarea meciului și presa, pe baza unui tabel nominal. Accesul spectatorilor va fi interzis, în perioada pandemiei.

Ordinul prevede ca jucătorii să vină echipați încă de la hotel și să facă încălzirea la momente diferite. De asemenea, după meci, jucătorii vor urca direct în autocar și vor face duș la spațiile de cazare.

"Va fi un sezon atipic. Niciuna dintre echipe nu s-a mai întâlnit cu acest gen de competiție. Liga Națională se va desfășura sub formă de turneu. Este dificil să stai 14 zile în regim de cantonament. Apoi, haideți să spunem lucrurilor pe nume. Nu poți să nu faci duș până ajungi la hotel. Acum este vară, dar haideți să vedem ce se va întâmpla la iarnă. Din punct de vedere financiar va fi foarte greu pentru toate echipele angrenate în competiție", a declarat, pentru "Cuget Liber", team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeș.

XXX

Sezonul competițional 2020/2021 ar putea demara în România pe parcursul lunii octombrie anul curent. Cupa României la baschet masculin este prima competiție de nivel seniori pe care iubitorii jocului cu mingea la coș o vor putea urmări (de la TV sau online).

Însă, o decizie cu privire la startul sezonului competițional 2020/2021 se va lua de abia după ședința FIBA Europe Board din data de 1 septembrie. Atunci se va discuta cu exactitate dacă vor fi organizate în această toamnă competiții internaționale (Basketball Champions League, FIBA Europe Cup, Euroliga feminină, FIBA EuroCup Women și calificări FIBA EuroBasket). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3145 secunde