BC Athletic s-a înscris în Liga de Vară. "Vom evolua cu maximă seriozitate!"

161
BC Athletic s-a înscris în Liga de Vară.

Articole de la același autor

Baschet Club Athletic Constanța a luat o decizie importantă în ceea ce privește activitatea de sezon. Conducătorii clubului de pe litoral au înscris echipa în Liga de Vară, care se va disputa înaintea noii stagiuni a Ligii Naționale masculine.

Baschet Club Athletic Constanța se va baza în această competiție pe jucătorii autohtoni, dar și pe jucătorii tineri, componenți ai echipei de juniori CSS 1 - Athletic.

În condițiile în care situația actuală a pandemiei Covid-19 va permite desfășurarea acestei competiții, iar formatul turneului va fi completat și de către celelalte echipe, "Gladiatorii din Tomis" vor răspunde pozitiv inițiativei.

Conform baschet.ro, echipele vizate sunt cele ce se vor înscrie în stagiunea 2020/2021 a LNBM, însă participarea nu este obligatorie. De altfel, competiția nu se va mai organiza dacă nu se vor înscrie minimum șase echipe.

Pentru participare, cluburile sunt obligate să îndeplinească niște condiții. Echipa trebuie să fie compusă din minimum opt jucători, iar aceasta trebuie să fie condusă de pe bancă de un antrenor român, posesor al licenței "A".

Jucătorii participanți trebuie să aibă vârsta minimă corespunzătoare categoriei U16 (născuți minim 2005), iar competiția ar urma să fie compusă din două turnee și un turneu final de tipul Final 4.

Primul turneu se va desfășura în perioada 18-20 august, cel de-al doilea, între 30 august și 1 septembrie, în timp ce turneul final se va disputa în perioada 5-6 septembrie, la București, la FRB Arena.

Pentru a motiva înscrierea echipelor la această competiție, Federația Română de Baschet a creat un sistem de premiere pentru primele trei echipe clasate. Formația care va încheia pe primul loc va primi 6.000 de euro, locul al doilea se va alege cu 4.000 de euro, iar locul al treilea va fi recompensat cu 2.000 de euro.

"Va fi o competiție interesantă. La noi nu există jucători care evoluează mai mult sau mai puțin. Vom aborda Liga de Vară cu jucători români și sperăm să facem cât mai multe meciuri bune. Înainte de noul sezon, ne antrenăm timp de o lună. Nu mă gândesc la eventuale accidentări.

Sunt sigur că este o idee bună să jucăm în această competiție și să ne măsurăm forțele cu cei mai buni. Vom trata competiția cu maximă seriozitate. Mă bucură foarte mult faptul că vom avea ocazia să introducem în teren și câțiva dintre juniorii pe care îi avem la dispoziție", a declarat, pentru "Cuget Liber", team-managerul BC Athletic, Andrei Talpeș.

v v v

Liga de Vară va fi extrem de interesantă prin prisma faptului că vor evolua doar jucători care au cetățenia română. Echipa de la malul mării este una foarte omogenă, iar jucătorii abia așteaptă să revină pe teren după ce s-au confruntat cu pandemia de coronavirus.

Un capitol important îl vor reprezenta și fanii, care până la startul Ligii de Vară s-ar putea să aibă acces în tribunele din Sala Sporturilor. La toate meciurile pe care le-a disputat pe teren propriu în sezonul trecut, BC Athletic a fost susținută frenetic de fanii care au creat o atmosferă senzațională.

O eventuală evoluție bună în Liga de Vară le-ar da celor de la BC Athletic încredere pentru sezonul următor, care se va disputa după un format nou. Federația Română de Baschet a anunțat că nu vor mai exista cele trei grupe valorice, iar în sezonul regulat, fiecare echipă va trebui să joace împotriva tuturor formațiilor din Liga Națională. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3679 secunde