Liga Naţională de baschet masculin

BC Athletic Neptun, spulberată de U-BT Cluj Napoca

117
BC Athletic Neptun, spulberată de U-BT Cluj Napoca - bcathletic2-1615992829.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun Constanţa (antrenori Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vladimir Mihai) a debutat cu stângul în turneul de Ligă Naţională de la Voluntari. În prima dintre cele patru partide pe care le va disputa, săptămâna aceasta, la sala „Gabriela Szabo”, trupa de pe litoral a fost învinsă fără drept de apel, scor 47-94, de U-BT Cluj Napoca.

Ardelenii au pornit în forţă şi şi-au adjudecat primul sfert, 20-9, apoi constănţenii au echilibrat balanţa şi s-au impus în sfertul al doilea, 22-15. După pauza principală, Clujul a dominat categoric, ceea ce s-a văzut şi pe tabelă: 32-6 şi 27-10, în sferturile trei, respectiv patru.

De la BC Athletic Neptun, cei mai eficienţi jucători au fost americanul Siler Joseph Schneider (13 puncte, trei pase decisive) şi Mario Adrian Lazăr (şapte recuperări), însă este de remarcat şi debutul în Liga Naţională al tânărului Ocan Mustafa, provenit de la CSS 1-Athletic.

În clasament, echipa constănţeană ocupă locul 14 (ultimul), cu înfrângeri pe linie.

Pentru BC Athletic Neptun, urmează un nou meci infernal, vineri, 19 martie, de la ora 20.00, cu formaţia gazdă, CSO Voluntari, care ţinteşte un loc pe podium.

Iar sâmbătă, 20 martie, de la ora 17.00, constănţenii vor mai juca încă o dată cu U-BT Cluj-Napoca, restanţă de campionat, o misiune infernală, ardelenii fiind în cursa pentru titlu.

Meciul cu CSO Voluntari va fi transmis în direct pe Digi Sport și Look Sport, iar restanța cu U Cluj va putea fi urmărită pe FRB TV.

XXX

Federaţia Română de Baschet anunţă cu multă tristeţe trecerea în nefiinţă a fostului mare internaţional Anton Netolitzchi. În vârstă de numai 63 de ani, cel mai titrat jucător al CSA Steaua Bucureşti s-a stins din viaţă, marţi, 17 martie, la secţia ATI a Spitalului Colentina, după o lungă şi grea suferinţă cauzată de virusul Covid-19, la numai patru luni de la decesul fratelui său Valerian Netolitzchi.

Născut la Bucureşti, la data de 6 martie 1958, Anton Netolitzchi face parte din galeria celor mai importanţi jucători din istoria baschetului românesc, fiind unul dintre componenţii de bază ai echipei de aur CSA Steaua Bucureşti, dar şi ai naţionalelor României.

În 1977, a fost cooptat la CSA Steaua Bucureşti, singura echipă de seniori la care a evoluat în întreaga carieră. A cucerit 11 titluri de campion naţional sub culorile roş-albastre, primul în 1978 şi ultimul în 1991, iar în anul în care s-a decis să-şi atârne ghetele-n cui, a mai câştigat un ultim trofeu, CSA Steaua cucerind în 1993 şi Cupa României.

A absolvit cursurile Facultăţii Militare de Educaţie Fizică şi Sport, iar pentru meritele sale baschetbalistice, i-a fost decernat titlul de maestru emerit al sportului, fiind inclus în galeria „Legendele Baschetului Românesc”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3289 secunde