BC Athletic Neptun, la un pas de accesul în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin

83
BC Athletic Neptun, la un pas de accesul în Final Four-ul Cupei României la baschet masculin - 26997392330939671452940924341966-1640696378.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet BC Athletic Neptun Constanţa s-a impus, cu scorul de 73-64, în faţa celor de la CSM Galaţi, într-o partidă disputată la Sala Sporturilor, contând pentru prima manşă a sferturile de finală ale Cupei României.

„Gladiatorii din Tomis” au intrat cu avantaj de şapte puncte la pauza principală, după ce şi-au adjudecat primele două sferturi, 23-18, respectiv, 17-15. La reluare, oaspeţii au mărit ritmul şi s-au impus la limită în sfertul trei, 16-15, însă jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu au controlat sfertul patru, 18-15, luând astfel o opţiune importantă pentru calificarea în Final Four.

Neo-zeelandezul Maxwell Darling (11 recuperări), Andrei Oprean, Vlad Corpodean, slovenul Zan Kosic (şapte pase decisive) şi americanul Jakob Lowrence (16 puncte) au fost cei mai eficienţi jucători ai Constanţei, într-o zi în care întreaga echipă a fost la înălţime.

„Mulţumim suporterilor pentru atmosfera de la sală. Mergem cu moralul ridicat la Galaţi, unde ne dorim să prestăm un joc la fel de bun”, a declarat team-managerul BC Athletic Neptun, Andrei Talpeş.

Manşa a doua a sferturilor Cupei României este programată joi, 30 decembrie, de la ora 19.00, în municipiul de pe malul Dunării.

XXX

În meciul cu CSM Galaţi, pentru „Gladiatorii din Tomis” au debutat noile achiziţii Adika Peter-McNeilly, Tyler Gaskins şi Kaelon Harris.

Internaţional canadian, campion în acest sezon cu Edmonton Stingers în Canada CEBL, Adika Peter-McNeilly va juca pentru prima dată în România. În cel mai recent sezon încheiat, Adika a avut o medie pe meci de 10,5 puncte, 2,5 recuperări, 2,7 pase decisive şi 1,1 intercepţii în 15 meciuri. A mai jucat în Europa pentru MHP Riesen Ludwigsburg şi Mitteldeutscher BC Weissenfels (BBL Germania), cât şi pentru Lille Metropole Basket (Franţa, ProB).

Tyler Gaskins, jucător cu dublă cetăţenie americano-panameză, a semnat primul său contract în Europa. După ce a încheiat sezonul în Panama alături de Correcaminos de Colon, cu care a câştigat titlul naţional, Tyler Gaskins va juca pentru „Gladiatorii din Tomis”. La Correcaminos de Colon, Tyler a avut o medie pe meci de 16,8 puncte, 4,2 recuperări, 1,3 intercepţii în 22 de meciuri jucate.

Format de colegiul St. Peter's în NCAA, Statele Unite ale Americii, Tyler Gaskins a optat pentru o carieră profesionistă în 2015.

La rândul său, Kaelon Harris se află la primul sezon în Europa, venind din Liga Pro A a Germaniei, unde a debutat pentru PS Karlsruhe Lions.

La nivel de colegiu, în SUA, Harris a jucat pentru Citadel Bulldogs, iar în ultimul sezon, a avut medii statistice de 14,3 puncte, 6,9 recuperări şi 1,4 pase decisive în 27,2 minute pe parchet.

Foto: Facebook / Baschet Club Athletic Constanţa

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4873 secunde