Liga Naţională de baschet masculin

BC Athletic Neptun Constanţa, două meciuri tari în turneul de la Voluntari

100
BC Athletic Neptun Constanţa, două meciuri tari în turneul de la Voluntari - bcathletic2-1609859663.jpg

Articole de la același autor

Mijloc de săptămână important pentru baschetbaliştii de la BC Athletic Neptun Constanţa, care vor evolua, pe 6 şi 7 ianuarie, la Voluntari, în cel de-al patrulea (primul pe 2021) turneu al Ligii Naţionale.

Formaţia antrenată de Alexandru Olteanu, Bogdan Ivanovici și Vladimir Mihai va susţine două partide, în care adversare vor fi SCM Timişoara (miercuri, 6 ianuarie, de la ora 16.30), respectiv CSM CSU Oradea (joi, 7 ianuarie, de la ora 17.15). Ambele meciuri vor fi transmise în direct pe Digi Sport 3 și FRB TV.

Fără victorie în actuala stagiune, „Gladiatorii din Tomis” speră să spargă gheaţa, mai ales că evoluţiile din turneul al treilea au fost mai mult decât curajoase.

Chiar dacă a lipsit din turneul de la Craiova, americanul Siler Schneider, principalul marcator al Constanţei, se situează pe primul loc în clasamentul Federaţiei Române de Baschet în ceea ce priveşte media de puncte înscrise pe meci: 19,5. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a avut prestații foarte bune în turneul de debut de la Constanța, în meciurile cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și CS Municipal Focșani.

În clasamentul Ligii Naţionale, pe primul loc se află BC CSU Sibiu (13 puncte), urmată, în ordine, de ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (12 p), FC Argeş Piteşti (11 p), CSA Steaua Bucureşti (10 p) şi CSO Voluntari (10 p). BC Athletic Neptun Constanţa ocupă locul 14 (ultimul), cu patru puncte din patru meciuri disputate.

XXX

Echipa masculină de baschet U-Banca Transilvania Cluj l-a transferat pe conducătorul de joc american Michael Dixon, care se va alătura în curând formaţiei ardelene, informează site-ul oficial al grupării din Cluj.

În vârstă de 30 de ani şi înalt de 1,85 metri, Dixon posedă şi cetăţenia georgiană, debutând în naţionala acestei ţări şi având o evoluţie remarcabilă în meciul cu Serbia, din preliminariile FIBA World Cup 2019, în care a reuşit nu mai puţin de 36 de puncte şi nouă pase decisive.

Michael Dixon s-a născut pe 1 decembrie 1990 în Kansas City, statul Missouri. A absolvit, în 2014, colegiul Memphis, apoi şi-a început cariera internaţională, semnând cu BC Dzukija, din Lituania. Fundaşul a mai evoluat la BC Pieno Zvaigzdes (Lituania), Nymburk (Cehia), AEK Atena (Grecia), SIG Strasbourg (Franţa), Bahceşehir Koleji (Turcia) sau Pallacanestro Reggiana (Italia).

A câştigat un titlu de campion al Cehiei cu Nymburk, echipă cu care a participat în sezonul precedent în Basketball Champions League. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9717 secunde