BC Athletic a pierdut meciurile cu CSA Steaua şi cu CSO Voluntari

242
BC Athletic a pierdut meciurile cu CSA Steaua şi cu CSO Voluntari - fondbcathleticrestante-1612095497.jpg

Articole de la același autor

Weekendul care tocmai a trecut a fost unul aglomerat pentru Baschet Club Athletic Neptun Constanţa. Formaţia de la malul mării a jucat sâmbătă împotriva celor de la CSA Steaua Bucureşti, echipă mai bine clasată în Liga Naţională de Baschet Masculin.

Elevii pregătiți de Alexandru Olteanu au început mai bine disputa și au impresionat în actul inaugural, conducând la un moment dat chiar și la 12 puncte. Începând cu secvența secundă, roș-albaștrii au fost mai eficienți și au reușit să readucă echilibrul pe tabelă, prima repriză terminându-se cu scorul de 31-32.

CSA Steaua București a controlat și sfertul al treilea și s-a instalat la conducere, însă adversarii nu au renunțat la luptă. Ultimul act a fost extrem de disputat, ambele tabere dorindu-și foarte mult victoria dar, în cele din urmă, echipa din capitală a câștigat la o diferență de patru puncte: 82-78.

În ciuda înfrângerii, Christian Chiţu a făcut un meci incredibil de bun. Chițu a avut un indice de 21 la eficiență și a fost al doilea cel mai eficient jucător din tabăra lui Athletic Constanța, în spatele lui Siler Schneider, baschetbalist ce a încheiat confruntarea cu un indice de 30 la acest capitol statistic.

„A fost un meci relativ greu. Ambele echipe ne-am dorit victoria foarte mult. Ne-am luptat până în ultimul minut, dar din păcate pentru noi Steaua a câştigat. Mă bucură faptul că jocul nostru este din ce în ce mai bun împotriva echipelor tari. Acesta este obiectivul clubului şi mergem înainte” , a declarat la finalul meciului Christian Chiţu.

Duminică, tot în Sala Sporturilor din Constanţa s-a desfăşurat şi restanţa dintre BC Athletic şi CSO Voluntari.

Echilibrul pe tabelă în primul sfert s-a menținut doar 5 minute, după care CSO Voluntari s-a desprins. Oaspeții au avut un avantaj de 8 lungimi dar Brown avea să stabilească scorul după 10 minute de joc, 21-15 pentru ilfoveni. Actul secund a avut o desfășurarea asemănătoare iar în a doua sa parte, Voluntari s-a dus la peste 10 puncte avantaj pe tabelă. Diferența avea să se păstreze până la pauză când oaspeții conduceau cu scorul de 46-32. CSO Voluntari avea trei jucători în double-digits încă de la pauză, pe Joseph, Hickey și Moldoveanu.

Constanța a început ultimul act cu un run de 6-0. Nu a durat mult până ilfovenii au revenit și aveau să câștige și acest sfert, pentru scorul final de 90-64.

Siler Schneider a fost principalul remarcat de la Constanța cu 16 puncte. Orbeanu și Brown au totalizat fiecare câte 10 puncte.

În urma acestor două înfrângeri, BC Athletic Constanţa rămâne pe ultimul loc în Liga Naţională de Baschet Masculin cu 10 puncte adunate în tot atâtea partide.

Constănţenii se pregătesc acum pentru următorul turneu care va avea loc la Voluntari acolo unde adversare le vor fi BC CSU Sibiu şi BCM U Piteşti.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4979 secunde