BC Athletic a încheiat turneul final pe podium! "O performanță notabilă!"

341
BC Athletic a încheiat turneul final  pe podium!

Articole de la același autor

Cu 13 jucători născuți în Constanța din lotul de 17, cu una dintre cele mai scăzute medii de vârstă din campionat, BC Athletic reușește să termine turneul final de promovare al Ligii l pe locul trei și va juca în Liga Națională de baschet masculin, sezonul viitor.

În partida decisivă pentru locul trei, constănțenii pregătiți de Alexandru Olteanu și Bogdan Ivanovici au învins pe CN "Aurel Vlaicu" București, scor 82-67, la Brăila. BC Athletic pierduse primele două dueluri din grupă, împotriva Științei București (63-72) și CS Cuza Sport Brăila (77-101).

"Anul acesta, am obținut victorii împotriva tuturor echipelor ajunse la turneul final și am terminat pe locul trei. O performanță notabilă pentru noi și pentru baschetul constănțean. Un loc oarecum surprinzător dacă ne gândim că am fost afectați de accidentări și nu am putut lupta cu toate armele. A lipsit Bogdan Mâinea, apoi i-am pierdut și pe Andrei Oprean, Bogdan Călin și Adrian Trandafir. Jocul colectiv arătat ne-a ajutat să anulăm acest handicap și să facem meciuri bune. Cu Știința București, am mers umăr la umăr trei sferturi din partidă. Oricum, a fost un turneu final foarte bun, în care ne-am arătat dorința de a performa. Toată lumea a luptat exemplar. Mulțumim tuturor celor care ne-au ținut pumnii strânși, mulțumim Primăriei Constanța, precum și tuturor partenerilor care ne-au încurajat și susținut pe acest drum, de la Liga l spre Liga Națională. Povestea noastră «Made in Constanța» continuă în arena «Gladiatorilor din Tomis», în fața propriilor suporteri", a declarat team managerul BC Athletic, Andrei Talpeș.

v v v

Nici Liga Națională masculină nu a scăpat neatinsă de modificările propuse de federație. La fel ca în întrecerea fetelor, cele două eșaloane au fost comasate într-unul singur și va fi împărțit, în primă fază, în trei grupe: A (primele opt formații clasate în Liga Națională), B (locurile 9-11 din Liga Națională și 1-5 din Liga l) și C (restul echipelor). După ce vor juca în sistem, tur-retur, fiecare cu fiecare, primele șase clasate din Grupa A vor fi transferate într-o grupă "Roșie". Într-o grupă "Galbenă" vor fi repartizate locurile 7-8 din Grupa A, locurile 1-3 din Grupa B și primul loc din Grupa C, iar în grupa "Albastră" vor intra locurile 4-8 din Grupa B și locul 2 din Grupa C. După care, un nou tur de forță, din același tipar (tur-retur, fiecare cu fiecare). Primele două formații din Grupa "Galbenă" se vor alătura celor șase formații din Grupa "Roșie", în play-off-ul eliminatoriu. În play-off, se va juca după sistemul cel mai bun din 5 partide, apoi pentru locurile 5-8, cel mai bun din trei partide. Celelalte formații rămase în afara play-off-ului vor forma grupe de opt și vor juca pentru stabilirea clasamentului final, de care se va ține cont sezonul viitor.

Astfel, BC Athletic va juca în Liga Națională și va face parte din Grupa B, alături de BC Timba Timișoara, CS Politehnica Iași, CS Dinamo București, CS Cuza Sport Brăila, Știința București, CN "Aurel Vlaicu" București și CSM Ploiești.

Liga Națională va începe pe 6 octombrie și se va încheia pe 15 iunie. Tragerea la sorți este programată pe 14 iulie, la Campionatul European U20 feminin de la Oradea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7676 secunde